петък, март 02, 2007

Спартак само с 13 полеви играчи за мача с Литекс

Въпреки това не сме отписали мача, категоричен е Мирослав Миронов.
Целта пред “соколите” е оставане в групата


Сериозни кадрови проблеми изпитва старши треньорът на Спартак (Варна) Мирослав Миронов преди утрешния мач от 16-ия кръг на “А” група с Литекс. Срещата е в морската столица с начален час 15,30 ч. Наставникът ще може да разчита на едва 13 полеви футболисти плюс двама вратари. Варненци не можаха да уредят с работни визи през тази седмица четири от чуждестранните си попълнения - Дениран Ортега, Велимир Иванович, Будимир Джукич и Емануел Баба. Освен това Богомил Дяков и Йонко Пейков са наказани, Иван Найденов и Георги Арнаудов са контузени, а Иво Димов все още не е готов за игра. “За съжаление нямаме достатъчно футболисти и групата ще е от 15 играчи. Това обаче не значи, че отписваме мача. Момчетата, на които ще разчитам, трябва да докажат качествата си. За първи път ще сме в такъв състав. Ще има и юноши, някои може би ще запишат дебют. Иначе и в клуба има вина за некартотекирането на четиримата чужденци. Дано да ги уредим за втората среща с Литекс”, заяви Миронов на пресконференция вчера. Преди нейното начало пре
саташето на клуба Силвия Николова подари на наставника мартеница с осем “пипала”, пожелавайки му Спартак за запише осем победи през пролетта.
Миронов заяви още, че Литекс е направил най-добрата селекция и ще е по-силен отколкото бе през есента. “Двубоят с ловчанлии ще е тежък и никой не се заблуждава. Излизаме да вземем максималното срещу Литекс. Гостите са фаворити за предстоящия мач. Литекс направи много добра селекция и мисля, че през втория полусезон ще се представи много по-добре. Взеха Бето, Бибишков и още няколко качествени попълнения”, коментира наставникът на варненци.
Той бе категоричен, че ако отборът е в пълен състав, може спокойно да излезе срещу Литекс, ЦСКА и Левски с мисълта за точка или три. Според Миронов основната цел на “соколите” през пролетния дял на първенството е на първо място оставане в групата. Тимът ще се опита да заеме възможно по-предна позиция в класирането. Наставникът коментира още, че е доволен от проведената подготовка на отбора. “За радост и времето беше добро. Разликата с лагерите в Анталия е единствено в по-слабите съперници за контроли, които срещаме тук”, смята Миронов.

--- pozvanete.bg

Няма коментари: