неделя, март 04, 2007

Спартак издържа само едно полувреме срещу Литекс

Първа домакинска загуба през това първенство допусна Спартак (Варна), след като отстъпи с 1:3 срещу Литекс пред около 3500 зрители в морската столица. Домакините показаха две различни лица през първото и второто полувреме, като на почивката се прибраха с аванс от един гол, но само за 12 минути през втората част ловчанлии взеха своето с три точни попадения. "Соколите" бяха без куп титуляри, които отсъстваха по една или друга причина.
Първото полувреме бе равностойно като гостите стигнаха до 2-3 разбърквания и удари пред вратата на Генко Славов, но не успяха да го преодолеят. В 29-ата минута полузащитникът на Спартак Боби Георгиев бе изведен от Младен Стоев вдясно на атаката сам срещу Тодор Тодоров. Халфът стреля към вратата, но стражът изби в корнер. Боби Георгиев изпълни късо към Георги Филипов, младокът тръгна диагонално към ъгъла на наказателното поле, видя че Тодоров е отишъл в противоположния ъгъл и от около 20 метра прати топката в опразнената част на вратата за 1:0. До края на първото полувреме двата тима си размениха по две голови възможности, но резултатът се запази.
След почивката ловчанлии заиграха далеч по-силно, а футболистите на Спартак намалиха максимално оборотите и се върнаха да бранят резултата. В 56-ата минута след центриране на Бето, Крум Бибишков продължи топката с глава към резервата Станислав Генчев, който също с глава матира Генко Славов за 1:1. Седем минути по-късно Том центрира в наказателното поле и защитникът на варненци Боян Илиев си отбеляза автогол. След пет минути всичко приключи, след като Живко Желев отправи топовен изстрел от фаул, Славов не успя да парира шута му и топката за трети път посети мрежата му. През тези минути възпитаниците на Люпко Петрович имаха още няколко голови възможности, но не можаха да ги вкарат. Спартак отговори с бърза контраатака, при която Боби Георгиев нахлу отдясно и центрира в другия край на атаката, където обаче Георги Филипов не можа да овладее добре, извършвайки фаул в нападение. В последните минути Венци Маринов и Младен Стоев пропуснаха също отблизо да се разпишат за Спартак.
След този мач Литекс се намира на 4-то място с 32 точки, а Спартак е 11-ти с 19 точки.

Спартак (Вн) - Литекс 1:3
Спартак: Славов, Арангелов, Н. Иванов, Маринов, Б. Илиев, Кунчев, Пекин (70 Илич), Б. Георгиев, Г. Филипов, Стоев, Каптиев
Литекс: Т. Тодоров, Р. Попов, Желев, Сичеро, Венков, Уелингтон, Бето, Бибишков (71 Слуйтер), Йеленкович (33 Ст. Генчев), Ив. Попов (65 Манолев), Берберович
Голмайстори: Г. Филипов (30); Генчев (56), Б. Илиев (63 автогол), Желев (68)
Жълти картони: Б. Георгиев, Г. Филипов; Уелингтон
Съдия: Цветан Георгиев
Стадион "Спартак" - 3500 зрители

--- ole-bg.com


Миронов: За първи път бяхме в този състав, не можахме да си повярваме

Старши треньорът на Спартак Мирослав Миронов заяви, че неговите възпитаници са се събрали за първи път в този състав и това е основната причина за поражението. "Хората, които по една или друга причина не можаха да вземат участие в срещата, са точно осем - Ортега, Джукич, Иванович, Баба, Йонко Пейков, Дяков, Дарин Тодоров, Иван Найденов. Аз съм доволен от момчетата и себераздаването им днес, защото за първи път се събираме в такъв състав. Просто не можахме да си повярваме, че можем да победим Литекс, който е класен отбор. Виждате, че головете на Литекс паднаха от статични положения след наши наивни грешки. Една от причините бе, че за първи път играха в такъв състав, особено във фаза защита. Пропуснахме едни положения накрая, но явно толкова ни бяха възможносстите в тази среща в този състав. Трябва да бъде похвален начинът, по който играхме през първото полувреме и особено желанието, което демонстрирахме. Надявам се, че ще се съберем в пълен състав. Тогава Спартак ще има друго лице. Готвим се за мача с Левски, дано да се съберем повече хора за тази среща. Тогава ще изтекат и наказанията, надявам се също да отшумят и някои контузии. Всичко е минало. Пожеламам успех на Литекс! За съдийството няма да коментирам нищо. Няма смисъл", коментира на пресконференцията Миронов.

--- ole-bg.com

Няма коментари: