събота, октомври 20, 2007

Спартак (Варна) изненада изненадата Пирин насред Благоевград

Спартак (Варна) победи като гост Пирин с 2:1 в мач от 9-я кръг във футболната "А" група и по този начин прекъсна серията си от четири срещи без успех. Пред около 2000 зрители първо Иван Найденов в 43-ата минута и Ахмед Хикмет в 61-ата донесоха трите точки за варненци. Две минути преди края на редовното време на първата част Найденов направи хубав самостоятелен пробив отляво по атаката на гостите и с прекрасен изстрел в горния десен ъгъл на вратата, пазена от Чавдаров, даде преднината за своя отбор. Резултатът в полза на Спартак удвои Хикмет в 61-ата минута, след като препарира стража на домакините със страхотен фронтален удар. В даденото от съдията продължение Пиетробон от домакините вкара за 1:2.
Въпреки поражението благоевградчани заемат 4-то място в класирането с актив от 16 точки, а момчетата на Атанас Атанасов са на 10-то с 9 точки. Интересното е, че до този момент "соколите" имат две победи, като и двете са като гости - на Вихрен и Пирин. Благоевградчани се превърнаха в изненадата на първенството, след като няколко кръга след началото на първенството водиха в класирането на "А" група, а в момента са на четвърта позиция.
Пирин - Спартак (Варна) 1:2
Пирин: Чавдаров, Дафков, Коемджиев, Костадинов, Бодуров, Дяков, Пиетробон, Паланков, Хазуров, Лапантов, Наков
Спартак: Цанков, Жеков, Ст. Петров, Палавестрич, Б. Илиев, Кунчев, Хикмет, Иванович (90+5 Савич), Найденов, Боев (89 В. Маринов), Д. Тодоров (80 Ст. Георгиев)
Голмайстори: Пиетробон (90+4); Найденов (42); Хикмет (61)
Жълти картони: Дафков, Наков; Иванович, Д. Тодоров
Съдия: Антон Генов
Стадион "Христо Ботев" - 2000 зрители

--- ole-bg.com


Боян Илиев: Третото място на Пирин се дължи на късмет

Капитанът на Спартак (Варна) Боян Илиев бе изключително доволен от победата на своя тим над Пирин. Преди броени минути сърцатият футболист бе намерен за коментар единствено от Спортния сайт на Варна www.ole-bg.com, докато "соколите" минаваха през София.
"Мачът мина основно в средата на терена. Отзад бяхме доста добре групирани. Изтеглихме отбора напред и с контраатаки ги препарирахме на два пъти. След двата ни гола имахме още две, да не кажа три, чисти положения. Те бяха отново при контраатаки, когато мои съотборници оставаха трима на един, трима на двама и т.н. Накрая допуснахме един гол в продължението. Всички момчета играха добре и бяхме мобилизирани на сто процента. Знаехме, че след този мач както можехме да останем назад при евентуална загуба, така можехме да бием и да мръднем нагоре в класирането. Пирин бяха трети в "А" група, но честно казано ми се струва, че това е плод на някакъв късмет и случайност. Аз познавам две-три момчета от техния отбор, другото е плод на емоции и на македонски дух. Играхме правилно и за това спечелихме", заяви Илиев.

--- ole-bg.com

Няма коментари: