петък, октомври 26, 2007

Спартак скача за първи домакински успех през сезона

Футболистите на Спартак (Варна) са надъхани да спечелят първа домакинска победа през настоящото първенство. В досегашните си мачове у дома "соколите" загубиха от ЦСКА и Левски, когато бяха заклани от рефера Христо Ристосков, а срещу Ботев (Пд), Литекс и Видима-Раковски тимът направи равенства.
Утре съперник на варненци е Локомотив (София), срещу който обаче спартаковци имат загуби в последните си четири мача. След успеха с 2:1 в Благоевград срещу Пирин възпитаниците на Атанас Атанасов се заканиха да победят и "железничарите". Наставникът на тима няма да може да разчита единствено на Младен Стоев, а Владислав Мирчев и Будимир Джукич са в групата, но ще са до последно под въпрос, тъй като се възстановяват от доскорошни контузии. Тимът е на 24-часов лагер преди мача, което още повече говори за сериозните амбиции за три точки. Срещата е с начален час 14,30 ч.
Наставникът Атанас Атанасов призна, че братът на Ричард Еромоигбе - Джоузеф, не идва на тренировки от няколко дни. "Явно си мисли, че щe подпише договор, но аз още не съм убеден, че трябва да остане", лаконичен беше младият специалист.

--- ole-bg.com


"Соколите" разделили 60 хиляди лева за успеха в последното дерби

Като най-важния мач определиха дербито с Черно море в 14-ия кръг наставникът на Спартак (Варна) Атанас Атанасов и изпълнителния директор Живко Великов. "Тази среща е въпрос на чест. Искам да достигнем сто процента от възможностите си точно в този двубой. Това е мача на истината за нас", каза Наско.
Живко Великов пък категорично отрече слуховете, които още витаят, че последното дерби (2:0 за Спартак) е било съмнително, за да могат "соколите" да се спасят от изпадане. "Трябва да съм умрял, за да вляза в договорка с Черно море. Предпочитам да изпаднем. Аз съм израснал на стадион "Спартак" и е нормално да виждам в градския съперник свой враг", коментира Великов.
Наско Атанасов дори разкри какви са били премиите за успеха. "С риск да има последствия за мен, ще разкрия, че премиите тогава са били по 3000 лева на всеки един участник в дербито. С хората от треньорския щаб са били раздадени общо 60 000 лева. Хайде кажете ми как се дават такива пари за уговорен мач? Сега дори чувам нова мълва. Пирин ни били легнали по поръчка на Локомотив (София), за да могат те да си вземат мача във Варна в събота. Така се говореше и след победата над Вихрен и следващия мач с Литекс. Тогава обаче взехме точка, а можехме и да победим", припомни младият наставник.

--- ole-bg.com

Няма коментари: