неделя, октомври 28, 2007

Балдовалиев наказа грешка на Спартак. Локо бие 1:0

Спартак (Варна) продължава да е без победа на своя терен през този сезон, след като в среща от 10-ия кръг на "А" група отстъпи с 0:1 на Локомотив (София). Единственото попадение в срещата падна в 20-ата минута, а негов автор бе Зоран Балдовалиев. Той се възползва от грешка на защитника на "соколите" Станислав Жеков, който върна много леко към своя вратар Цветомир Цанков една топка с глава. Балдовалиев усети какъв ход е предприел Жеков, спринтира към топката и я вкара в мрежата за 0:1. "Соколите" тръгнаха да връщат попадението, но преди почивката стигнаха само до един опасен удар на Велимир Иванович и няколко корнера. Марко Палавестрич пък извади рамо в последната минута и на полувремето бе заменен от Стоян Георгиев.
През втората част варненци играха по-добре, но нямаха шанс да стигнат до равенството. В 60-ата минута удари на Хикмет и Дарин Тодоров бяха спасени от Урош Голубович. Гостите отвърнаха с един опасен удар на Кристиян Добрев, който мина над вратата. В последните минути варненци на два пъти имаха претенции за жълти картони заради груби нарушения на Калоян Караджинов и Диян Дончев. Първият дори "висеше" с един жълт картон и треньорът Стефан Грозданов побърза да го смени с Христо Коилов. В последната минута Иван Найденов изпълни много добре пряк свободен удар, но топката мина на десетина сантиметра над вратата.
В следващия кръг "соколите" гостуват на Славия, след което приемат Берое.

Спартак (Варна) - Локомотив (София) 0:1
Спартак: Цанков, Жеков, Ст. Петров, Палавестрич (46 Ст. Георгиев), Б. Илиев, Кунчев (69 Мирчев), Хикмет (87 Маринов), Боев, Иванович, Найденов, Д. Тодоров
Локомотив: Голубович, Лопеш, Савич, Д. Дончев, Орачев, Караджинов (78 Коилов), Добрев, Иванов, Атанасов (74 Златковски), Дафчев (89 Върбанов), Балдовалиев
Голмайстор: Балдовалиев (20)
Жълти картони: Боев, Ст. Георгиев; Караджинов, Орачев, Балдовалиев
Съдия: Александър Костадинов
Стадион "Спартак" - 2000 зрители

--- ole-bg.com


Атанас Атанасов: Теренът е един и същ за двата отбора

Треньорът на Спартак Атанас Атанасов бе изключително ядосан след мача с Локо (Сф), който варненци загубиха с 0:1. "Труден мач за нас. В офанзивен план имахме доста малко положения. По-опитният отбор взе победата. Ние сами си вкарахме гола. Груба грешка на Станислав Жеков, но никой няма намерение да го съди. Всеки бърка. Имахме желанието и долу-горе напипахме къде може да се възползваме от слабостите на Локомотив, но не успяхме в 2-3 ситуации да се разпишем. Колкото до терена - той е един и същ за двата отбора. Какъвто е за нас, такъв е и за съперника. В никакъв случай обаче нямаме оправдание с лош терен за загубата", коментира Атанасов.
Според него включването на Васко Боев като персонален пазач на Марчо Дафчев е било успешно. "Боев се справи много добре. В офанзивен план играта на Локо бе абсолютно притъпена", каза още Орела.
"След като сме паднали, значи сме изиграли слаб мач. Очакванията бяха да играем само за победа. Ако сме искали равен мач, щахме да се приберем отзад и да чакаме какво ще направи Локомотив. Мисля, че в по-голямата част от мача атакувахме ние. Не успяхме. Без голово положение ни победи Локо", завърши той.
Запитан дали има претенции за втори жълт картон на Караджинов в края на мача, Атанасов каза: "Смятам, че Караджинов трябваше да получи директен червен картон за това нарушение, а не само жълт. С това обаче не искам да казвам, че сме загубили заради рефера. Не искам повече да коментирам съдийството".

--- ole-bg.com


Стефан Грозданов: Лошият терен не ни позволи да сме комбинативни

Наставникът на Локомотив (Сф) Стефан Грозданов се оплака от лошия терен на стадион "Спартак" след победата на тима му над "соколите" с 1:0. "За мен това бе един тежък мач. Основното е, че мислих, че колегите, които се оплакват от терена, преувеличават. За съжаление, този терен не предразполага за един по-качествен футбол. Топката прави някакви необичайни движения. За това казвам, че мачът бе тежък и имаше повече единоборства. Локомотив контролираше играта и не позволи някакви много сериозни опасности пред вратата си. Тежък мач, радваме се, че взехме трите точки от този двубой. Теренът не ни позволи да покажем един комбинативен футбол", коментира след мача дипломираният историк.

--- ole-bg.com

Няма коментари: