понеделник, октомври 22, 2007

Наско Атанасов: най-важното е, че променихме манталитета си

Старши треньорът на Спартак (Варна) Наско Атанасов бе много доволен от играта на своя тим и резултата срещу Пирин в Благоевград. "Изиграхме добър мач, с изключение на първите 10-15 минути, докато се окопитим. След това се получи така както го искахме. Най-радостното е, че променихме манталитета си. Спокойно мога да заявя, че вече вънка и вътре излизаме, за да печелим трите точки, независимо срещу кой противник. Кога успяваме и кога не вече е друг въпрос. Смятам, че когато всички футболисти са в строя ще играем още по-добре. За съжаление сега имахме само 15 играчи. Знаете, че имаме доста кадрови проблеми. След нашите попадения домакините се изтеглиха по-напред, смениха единия си защитник с халф и заиграха с трима в отбрана. Аз пък изтеглих напред Велимир Иванович като втори нападател. Изпуснахме още три положения, след втория гол", коментира за "Позвънете Новини" младият треньор.
За следващия мач той най-вероятно отново няма да може да ползва Младен Стоев, който преди десет дни лежа в "Пирогов" заради язвата си, както и Будимир Джукич и Владко Мирчев, които се възстановяват съответно от разтежение и обърнат глезен.
"Младен се прибира утре от София и ще започне тренировки, но няма да играе срещу Локомотив (София) в следващия кръг. Владо и Джукич също почти сигурно пропускат срещата. На Владо глезенът му е още подут, а Джукич надали ще влезе в необходимата форма с пет тренировки тази седмица. Все пак много се надявам някой от тях да е готов, тъй като, ако паднем от Локомотив (София), се губи смисъла от трите точки в Благоевград. Така беше и след успеха с Видима, когато не трябваше да губим от Литекс у дома. Колкото и да е хубава тази победа над Пирин, ние сме само с девет точки. Така че една загуба те праща отново в зоната на изпадащите. У дома сме длъжни да не губим", завърши Атанасов.

--- ole-bg.com / Александър Дечев, в-к Позвънете Новини

Няма коментари: