четвъртък, октомври 18, 2007

Наско Атанасов: Отиваме за трите точки в Благоевград

За радост на старши треньора на Спартак (Варна) Атанас Атанасов, в игра за мача с Пирин в събота се завръщат Велимир Иванович и Иван Найденов. Двамата бяха наказани съответно за два и един мача. "С връщането на Веле и Найденов халфовата ни линия ще изглежда по съвсем друг начин. Нещата си идват на мястото. За съжаление обаче няма да мога да ползвам Будимир Джукич и Владко Мирчев. На мястото на последния ще играе Дарин Тодоров, който вярвам, че ще се справи", заяви Атанасов на пресконференция днес.
Младият специалист призна, че отборът му ще гони трите точки в срещата с Пирин. "Отиваме за победата. Равенството също ще е успех за нас, но ние си гоним трите точки. Просто точките ни са малко, иначе като игра го докарваме до желаното от мен. Пирин е добър и грамотен отбор, който е запазил прословутия македонски дух", коментира наставникът.
Той добави, че е доволен от назначението на международния съдия Антон Генов за двубоя. "Той е може би най-добрият в България, така че не се притеснявам", завърши специалистът.
Запитан защо Генко Славов отново е извън групата, Атанасов отговори: "В момента сме преценили, че Цветомир Цанков и Георги Арнаудов са в по-добра форма. Ако някой от тях се издъни, веднага Генко ще попадне в групата. И в живота е така".
"Соколите" потеглят за Благоевград утре в 8 ч. сутринта. След пристигането си те ще направят една тренировка.

--- ole-bg.com


Владко Мирчев обърна глезен, ще почива 10 дни

Един от основните футболисти на Спартак (Варна) - нападателят Владислав Мирчев, получи неприятна контузия, заради която ще пропусне двубоя от деветия кръг на "А" група срещу Пирин в Благоевград тази събота. Младежкият национал обърна глезен на последната тренировка преди срещата и ще трябва да почива десетина дни. В момента на Мирчев му е поставена специална шина, която да заздрави контузения глезен. Другият футболист, който твърдо отпада за предстоящата среща с "орлетата", е Будимир Джукич. Сърбинът все още не е излекувал разтежението на десния си крак, заради което бе заменен принудително в домакинския двубой с Левски преди 20 дни и пропусна мача с Видима преди две седмици.

--- ole-bg.com


Цената на Джоузеф Еромоигбе била приемлива

Цената на Джоузеф Еромоигбе, брат на нигерийския национал от Левски - Ричард, не е висока. Това разкри изпълнителния директор на Спартак (Варна) Живко Великов. 21-годишният полузащитник е на проби при "соколите", но наставникът Атанас Атанасов все още не е взел решение дали да го остави в тима.
"Ако треньорският щаб е доволен от качествата на Джоузеф, няма никакъв проблем да го привлечем. Парите не са пречка, тъй като цената му е в рамките на нормалното. Категорично мога да кажа, че няма да го взимаме под наем. В Спартак преотстъпени футболисти никога няма да играят. Не виждам защо трябва да обиграваме футболистите на Левски или някой друг отбор. Още преди година съм обявил, че в Спартак ще играят само и единствено състезатели, които са собственост на клуба", обясни Великов.
"Има много добри неща, които ми харесват в Еромоигбе, но имам и доста забележки към играта му. Ако ги изчисти, няма проблем да остане в отбора", коментира пък наставникът Атанас Атанасов.

--- ole-bg.com

Няма коментари: