сряда, януари 08, 2003

Около 200 "соколчета" започнаха вчера подготовката си за втория "срок"

Четирима-петима юноши набелязани за мъжкия отбор
"Имаме много талантливи момчета!" - твърди директорът на школата Тодор Попов
Вчера започна вторият "срок" на футболната година за около 200 момчета от детско-юношеската школа на варненския "Спартак". Тяхната подготовка се води от шестима доказани с успехите си треньори: Георги Капанов, Йордан Владимиров, Петър Андреев, Николай Стоев, Димитър Митов, Тодор Попов, който изпълнява и директорските функции.
Четири са представителните тимове на малките "соколи", 3 има в подготвителните групи, 2 отбора са в междинните. Георги Капанов пое децата и младшата възраст в "Аспрухово".
Представянето в зоналните първенства е много добро, старшата възраст (треньор е Тошко Попов) разгроми с 4:1 "морячетата" във варненското дерби и оглавява класацията. (Казват, че на "Тича" правят друго подреждане и се поставят на върха!) Детският отбор е втори, младшата възраст - трети.
Но не тези победи и класации са целта на треньорите в школата, а откриването на даровити деца, които да подготвят за представителния мъжки отбор на клуба. "Имаме много талантливи момчета - не крие надеждите си Тошко Попов, който беше върнат в школата след доста години като помощник-треньор при мъжете. - Техническият щаб на представителния отбор дори набеляза няколко от старшата възраст: халфовете нападатели Деян Делчев и Николай Иванов, левия краен нападател Бисер Киряков, капитана ни Николай Иванов, той е халф, както и Георги Филипов, който е година по-малък. Много добре се развива 17-годишният Ивайло Митев, централен защитник е, още не му достига ръст! Има поне още 2 - 3 момчета с подчертано добри качества!"
Тошко Попов е убеден, че от това поколение юноши в близките години поне трима-четирима могат да намерят място в мъжкия отбор на "Спартак". Но затова е нужно да има и... терени! Варненската болест мори и спартаковци, теренът на "Локомотив" е остърган и там не е разрешено да се играят мачове, това става в Оброчище! Търсят се контроли на чужди терени, а за лагер на "Спортпалас" (примерно) никой не смее и да мечтае...

more.info.bg

Няма коментари: