четвъртък, януари 30, 2003

"Спартак" - "Бишон" (Южна Корея) 2:2

---0:1 Чун (3), 0:2 Хион Мо (49), 1:2 Анастас Петров (57), 2:2 Пламен Крумов (84)
---"Спартак": Колев, Мечечиев, Ненов, Джурич, Ст.Дончев, Петров, Кризманич, Караканов, Н.Станчев, В.Станчев, Крумов (Постоловски, Стоименовски, Жеков, Вели, Михайлов)

Бързите, нахакани и агресивни корейци пообъркаха варненци, които се опитваха да укротят топката и съперниците с по-трайно задържане на топката. Футболистите от Далечния изток налитаха като оси в наказателното поле и бързо откриха резултата, използвайки колебания в отбраната на "соколите".
Нашите поизравниха играта с повече движение и разиграване на топката, създадоха няколко добри възможности за гол, но ги пропиляха.
Спартаковци започнаха навито и втората част, но отново получиха ранен гол, прави им чест, че не се предадоха. Напротив, отборът на Мирослав Миронов показа истинските си възможности в оставащата тежка втора част, когато отново се изсипа проливен дъжд и теренът се превърна в изорана нива. Варненци показаха и отлична физическа подготовка, притиснаха корейците и сипеха удар след удар. Анастас Петров направи реални шансовете поне за равенство, което дойде след попадение на бързия Пламен Крумов, врязал се в защитата на "Бишон".
Българите бяха изненадани и от техническата въоръженост на съперниците, които имаха пластинки на китките и сърцата, измерващи натоварването в момента. На базата на тези показатели лекарите на отбора щели да правят анализи за физическата готовност на състезателите.
Мирослав Миронов: "Направихме някои грешки в защитата, които трябва да изчистим в следващите мачове. Но като цяло съм доволен от играта ни, която беше по-технична и по-организирана. Това беше начинът да се противопоставим успешно срещу пъргавите и скоростни корейци, поне в 4 - 5 ситуации те влязоха много грубо, добре, че нямаме контузени играчи. Огледах още веднъж и новите футболисти, всички вървим напред в подготовката и това ме радва. За пулсомерите мога да кажа, че е нещо много полезно и се надявам нашите клубове да намерят пари и да ни снабдят с нещо, което има бъдеще.
//more.info.bg

Няма коментари: