петък, февруари 07, 2003

Мирослав Миронов: Доволен съм от работата в Анталия

Ще освободя двама-трима от групата, каза ни вчера треньорът

"Соколите" кацнаха във Варна в 3,30 часа вчера и след 12 часа бяха на стадиона си за тренировка. Там засякохме и Мирослав Миронов, още не бе влязъл в съблекалнята, за да види дали са дошли на работа Диян Дончев и Ненад Лукич, които държат да напуснат "Спартак", но не можаха да разтрогнат договорите си и са длъжни да бъдат на работното си място. "Не знам какви намерения имат, но трябва да се явяват на работа - каза Миронов. - С нас вече е Жоро Арнаудов, а до няколко дни със сигурност ще освободя двама-трима от групата, която беше в Анталия."
Мирослав Миронов е доволен, че е свършена сериозна работа и че отборът се е завърнал без контузии. "Това, което бяхме планирали, го изпълнихме - продължава треньорът. - Имахме отлични условия за тренировки: басейни, фитнес и други зали, терени. Играхме със силни съперници, отбори от челните места в австрийското, швейцарското и корейското първенство. Бих казал, че срещнахме различни школи, което беше от голяма полза за отбора. Върнахме се и здрави, само Вальо Станчев има болки в ахилеса, но те са от удар и вече отшумяха, той се готви наравно с всички."
Милен Георгиев е участвал по 30 - 40 мин в няколко контролни, но все още не е готов физически и игрово след месеци лечение на кръста.
Липсата на терени пак се изправя като най-сериозен проблем в подготовката през следващите 2 седмици. "Нашият е подгизнал и не може да се влезе - твърди Миронов. - Бяхме запазили терен на Албена, но програмата се променила и няма как да го ползваме. За събота планираме там контрола с "Шумен 2000".
"Соколите" трябваше да участват в турнира "Албена", организиран от комплекса на 10 - 15 февруари, но Мирослав Миронов е решил да го откаже. "В Анталия играхме с много силни отбори и няма смисъл в навечерието на първенството пак да правим прекалено сериозни контроли - обяснява треньорът. - До 22 т.м., когато започва шампионатът, ще търсим по-слаби съперници за мачове."
//more.info.bg

Няма коментари: