сряда, февруари 12, 2003

Абдул излъгал, че са го били?

Нигерийският халф на Спартак (Вн) Абдул Адекунле най-вероятно е излъгал, че е бил пребит в понеделник. Африканецът заяви, че е бил нападнат от неизвестно лице край стадиона, след като малко преди това е отказал да предаде паспорта си на клубния администратор. Побойникът ритал и удрял Абдул, като на няколко пъти го попитал "Къде ти е паспортът?".
Според запознати обаче нигериецът е загубил документа си и цялата история е постановка. Преди няколко месеца Абдул отново е останал без паспорт и тогава Спартак (Вн) е платил сериозна глоба заради него. Опасявайки се, че няма да му повярват, футболистът скалъпил историята. За това свидетелства и фактът, че в РДВР-Варна не е постъпило оплакване от нигериеца.

Той все пак бе повикан в полицията и даде показания, според които нападателят му е бил служител на клуба. Пред органите на реда тъмнокожият играч обяснил, че администраторът на Спартак (Вн) Димитър Диев му е поискал международния паспорт на стадиона и след като не му го дал и излязъл от стаята, непознат човек се нахвърлил върху него на пистата на стадиона и го пребил. Свидетел на инцидента е съотборникът му Златин Михайлов. Показания във Второ РПУ дадоха също Димитър Диев и Златин Михайлов.

"Поисках международните паспорти на Абдул и тримата сърби, тъй като им издадохме визи за Турция, които струват пари и те трябва да се осчетоводяват. Абдул отказа да ми даде паспорта и излезе. Какво е станало там не мога да гадая, нито съм видял нещо. Факт е обаче, че Абдул е конфликтна личност и не за първи път се замесва в подобни скандали. Неотдавна пак отказа да ми даде паспорта и му го откраднаха от апартамента. Защо някой друг от сърбите не направи проблем, а все с него се получават тези работи? Факт е също, че след завръщането ни от Турция той не се яви на първите тренировки, което не му се случва за първи път. Редовно идва на стадиона само когато разбере, че ще получава пари", каза Диев.

"Нападнаха ме по поръчка на Спартак. Всичко стана, защото не пожелах да му дам паспорта си. Той доведе един здравеняк, който ме свали на земята с ритници и юмруци", пък каза Абдул, който директно обвини Диев в побоя.

"Работя с Диев от шест години и досега не се е забърквал в конфликти. Такъв бе и като футуболист на Славия и Спартак Варна. Докато за Абдул всички знаят, че е склонен да се забърква в скандали", коментира пък босът на "соколите" Николай Ишков.
sport.netinfo.bg

Няма коментари: