понеделник, януари 05, 2004

23-ма ветерани поискаха спешно общо събрание

Едноличното управление на Николай ИШКОВ довело до финансов колапс в клуба

23-има ветерани (известни футболисти на "Спартак" от миналото) подписаха декларация, в която искат от акционерите на варненския клуб спешно свикване на общо събрание, на което да се вземат решения за позитивна промяна на бъдещето на отбора. "Призоваваме акционерите час по-скоро да насрочат общо събрание - пише в документа. - Искаме да се вземат стратегически решения за бъдещето на "Спартак". Едноличното управление на клуба доведе до финансов колапс в отбора, на който ние сме дали много преди години." Декларацията е подписана от Кирил Пандов, Тома Захариев, Иван Филипов, Никола Попов, Герасим Калугеров, Христо Вълчанов, Живко Господинов, Иван Петров, Стефан Найденов, Красимир Зафиров, Костадин Костадинов, Димитър Енчев, Георги Андонов, Кирчо Киряков, Стоян Недев, Енчо Недев, Божидар Ставрев, Тодор Попов, Антон Фажев, Васко Илиев, Димитър Трендафилов, Пламен Михов, Асен Михайлов.
Още преди Нова година президентът на "Спартак" (Вн) Николай Ишков се разплати с по-голямата част от футболистите и по този начин осуети намеренията им да се явят на втория арбитраж на 15 януари. С парите от трансфера на Стефан Дончев в "Левски" Ишков тушира напрежението за момента. Не всички от играчите обаче взеха от дължимите средства. Едни останаха доволни, други не, трети не получиха нищо. Сред последните са Диян Дончев, Златин Михайлов и Илиян Ташев (на него Ишков му обещал, че ще се разплати до дни).
Утре треньорът Стефан Грозданов трябва да изведе "соколите" за първа тренировка. Очаква се на заниманието да се явят всички играчи - доволни и недоволни, защото Ишков заплаши с уволнения при 3 самоотлъчки както е по закон.
--- www.varna-sport.com

Няма коментари: