понеделник, януари 19, 2004

"Спартак" внася жалбата днес

Деветте разтрогнали не се плашат
от дисциплинарно уволнение


"Спартак" ще депозира днес в БФС жалбата до Апелативната комисия (АК). С нея варненци ще обжалват решението на Дисциплинарната комисия (ДК) да разтрогне договорите по вина на клуба на девет футболисти. Засега не е ясно кога ще заседава АК. Това ще стане тази седмица или до края на другата. Деветте разтрогнали не се плашат от дисциплинарно уволнение. До тази мярка може да се стигне, ако от деня на внасянето на жалбата в АК до заседанието на комисията те не тренират със "Спартак" и впоследствие АК ги присъди обратно на варненци. "Консултирах се с футболни и юридически специалисти, които ми обясниха, че АК няма основание да отмени решението на ДК", заяви Нено Ненов.
Въпросните девет играчи са нежелани на лагера в хотел "Белвю". Предложено им е да се готвят индивидуално на стадион "Спартак", без да им се осигурява спането.
Някои от тях вече се включиха в подготовката на други тимове, но до решението на АК нямат право да подписват договори. Георги Мечечиев се присъедини към "Славия" и днес заминава на лагер в Анталия, а вратарят Стоян Стоянов е в "Марек". Желаният от "Арсенал" (Киев) и сръбските "Сартид", ОФК "Београд" и "Земун" Саша Антунович поддържа форма в София. Анастас Петров и Иван Кризманич сe чудят дали да почнат с "Беласица", "Черно море" или "Нафтекс", докато Нено Ненов е раздвоен между "Черноморец" и "Беласица". Всеки ден с гръцки мениджър по телефона говори Диян Дончев, който е с единия крак в "Локомотив" (Сф). За "Черноморие" Дончев, Ненов и Антунович признаха, че ако до заседанието на АК получат парите, които Ишков им е обещал, ще останат във Варна. Тримата са направили компромис и са се съгласили да вземат по-малки суми от договорените и заработените. Анастас Петров уточни, че не иска нищо повече от това, което има да получава.
--- chernomorie.info.bg

Няма коментари: