четвъртък, декември 02, 2004

Петър Курдов: Искам да имам 20 равностойни футболисти напролет

Есенният полусезон в "А" група тръгна зле за "Спартак", но приключи добре. Пред "Черноморие" треньорът Петър Курдов разкрива своите впечатления от представянето на отбора.

- Г-н Курдов, доволен ли сте от спечелените 13 точки?
- Да, тъй като поради известни на всички причини първенството за нас започна от V кръг. Тогава за първи път използвах всички нови футболисти. Ако можех да разчитам на тези играчи от първия кръг и аз бях направил лятната им подготовка, нямаше да изтървем "Пирин" и "Родопа" във Варна и сега щяхме да зимуваме с 19 точки.
- В кои срещи се представихте най-силно?
- При четирите победи над "Несебър", "Черно море", "Видима" и "Марек". Особено през вторите полувремена. Добре играхме и срещу "Берое", но заради едно недоглеждане и подценяване на ситуацията в края изпуснахме победата.
- Заигра ли "Спартак" така, както на Вас ви се иска?
- Има много да се желае. Трудно се гради нов отбор и е нормално в спортно-техническо отношение да допускаме слабости. Доволен съм обаче, че момчетата се научиха да се влагат и раздават максимално на терена и да играят с дух и сърце. Разбирам, че нашите фенове и естетите искат да видят чисто футболни достойнства в нашата игра и затова ще продължим да работим упорито и през зимната пауза.
- Защо не спечелихте точки навън?
- Отдавам го на манталитета на футболистите, който сме длъжни да променим. Вярно е, че съперниците ни бяха силни, но в някои мачове се представихме на добро ниво. Коментарите обаче са излишни, щом не сме спечелили точки. През втория полусезон ще държа да играем по един и същ начин у дома и като гости. Да няма страх и да има увереност, когато излизаме на чужд терен.
- Кои футболисти бихте отличили?
- Тодор Радомиров, Марин Ценов, Диян Кателиев. Радвам се и за Гошко Филипов, чийто талант тепърва ще се развива. На своето място тежи Златин Михайлов, а за капитана Николай Станчев, каквото и да кажа, ще е малко. Прекланям се пред неговото мъжество и желание да е в услуга на колектива. Срещу "Марек" той влезе на терена с инжекции, тъй като държеше да помогне на съотборниците си.
- Колко нови попълнения ще привлечете?
- Този въпрос ще обсъдим до седмица с Иван Славков и Иван Войчев. Отборът вече има ядро, но ни трябват 2 - 3 класни попълнения. Наясно съм, че с 10 - 12 футболисти не можем да изкараме сезона. За всеки пост са необходими по двама и ще е добре, ако разполагам с 20 равностойни играчи напролет.
- Ще гоните ли футболисти?
- Как да гоня, когато не е ясно дали ще можем да вземем нови попълнения за втория полусезон заради финансовите претенции на Урош Голубович и Ивайло Петев.
- Съгласен ли сте, че 17 точки напролет стигат за оцеляване?
- Сметки не правя. Ще играем мач за мач, като на всяка цена трябва да вземем точки и отвън. Вярвам, че напролет ще продължим да се развиваме като отбор, ще побеждаваме и ще играем по-съдържателен футбол.

--- chernomorie.info.bg

Няма коментари: