понеделник, декември 20, 2004

Балачев: Няма смисъл от рокади през 3 месеца

Управителният съвет на Спартак заседава във вторник, играчите може да бойкотират старта на подготовката

Спартак най-после обяви деня, в който ще е заседанието на Управителния съвет. То ще се проведе утре, а първа точка от дневния му ред ще бъде изслушването на старши треньора Петър Курдов за представянето на тима през есенния полусезон и за очакванията му за втората половина на шампионата. “Не знам защо по вестниците се насажда мнението, че Курдов ще бъде сменен”, заяви за “Позвънете Новини” членът на управата на “соколите” Бранимир Балачев. “Към него има недоволство от страна на футболистите, но не и от ръководството. Дори играчите обвиняват наставника само за някои грешки, а не за цялостното му ръководене и поведение пред тях. Аз лично съм против треньорски рокади на всеки три месеца. В крайна сметка сме се захванали с една голяма цел и тя е оставане в групата. Затова не е нужно на всяка цена да се сменя треньорът. Ще го изслушаме и ако той ни убеди, че ще мотивира отбора за постигането на нужните победи, не виждам причина да бъде сменян”, каза Балачев.
Той не пожела да коментира темата около спонсорирането на клуба. “Само президентът Иван Славков може да ви каже с кого преговаря, но със сигурност се работи сериозно по този въпрос”, обясни Балачев.
Междувременно, агенция “Фокус” съобщи, че някои играчи на Спартак са обявили, че не са се отказали от идеята си да бойкотират първите занимания за отбора, ако не им се платят дължимите суми до Коледа. “Още от ноември слушаме, че пари ще има през следващата седмица. Май дори и в Левски не плащат всяка седмица. За разнообразие този път ни казаха, че парите ще ни се дадат преди Коледа. Дано наистина да е така, защото в противен случай постите тази година ще продължат по-дълго”, са казали футболисти пред информационната агенция. Шефовете на Спартак имат да дават на играчите премии за победите над Марек и Видима-Раковски и по една заплата за ноември. Хора от персонала на стадиона пък не са взимали пари от няколко месеца.

--- pozvanete.bg

Няма коментари: