четвъртък, февруари 09, 2006

"Соколите" загубиха с 0:2 от Конелиано

Варненският Спартак записа втора загуба в четвъртата си контролна среща от началото на зимната подготовка. "Соколите" отстъпиха с 0:2 от Конелиано (Герман) в Оброчище. Двубоят бе своебразно дерби между лидерите на Изночната и Западната "Б" група. Новината от щаба та Спартак бе, че след близо шестмесечно отсъствие поради контузия в игра се завърна нападателят Георги Филипов. Талантливият футболист не е излизал на терена от 20 август, когато варненци надиграха с 1:0 у дома Добруджа. В тази среща Филипов се контузи и след това претърпя артроскопия на менискуса. Жоро се включи около 57-ата минута в мача с Конелиано.
Гостите от Конелиано показаха по-добра игра и успехът им в проверката е заслужен. Още в 9-ата минута тимът от Герман поведе, като точен бе Манолов. Той стреля към вратата на варненци, Генко славов изби топката, но тя отново попадна в Манолов и той я вкара. След това възпитаниците на бившият защитник на Спартак Сашо Борисов се разминаха още на два пъти с попадението.
След почивката наставникът на варненци Ради Здравков направи няколко промени след почивката, а още през първата част на мястото на Николай Станчев влезе Васил Велев. В 67-ата минута Жоро Филипов стреля много добре с глава, но защитник изби от голлинията в корнер. Малко след това голмайсторът Манолов можеше пак да се разпише, но Генко Славов се намеси отлично след самостоятелния му пробив. Десет минути преди края Живко Бояджиев направи добър самостоятелен пробив, но ударът му бе спасен от Годжев. В 85-ата минута
Кръстев направи 2:0 за Конелиано след явна засада.

Спартак (Вн) - Конелиано 0:2
Спартак (Вн): Славов, Дянков, Михайлов, Соколов, Мустафа, Любенов, Станчев, Ангелов, Съботинов, Н. Филипов, Мирчев (Велев, Томчев, Маринов, Ст. Петров, Христов, Бояджиев, Генчев, Г. Филипов)
Конелиано: Годжев, Асенов, Йошев, Олегов, Атанасов, Манолов, Василев, Зафиров, Дяков, Николов, Христозов (Заков, Вълков, Митов, Орманджиев, Кръстев, Емилов, Трифонов, Вълков, Стойчев)
Голмайстори: Манолов (9), Кръстев (85)
Съдия Георги Нарлев
Стадион "Оброчище" - 20 зрители

--- ole-bg.com


Ради Здравков: Имаме сериозни проблеми в центъра на защитата

Старши треньорът на Спартак Ради Здравков заяви след контролната среща с Конелиано, че неговият тим има сериозни проблеми в центъра на отбраната. "Проверката я окачествявам като полезна. Това е така най-вече с оглед на това, че горе-долу сме готови с някои по-съществени изводи. А те са, че имаме сериозни проблеми най-вече в централната част на защитата. Вариантите за там играят непрекъснато в тези контролни срещи, други нямаме, това е в момента. Трима души са нови, Златин Михайлов определено не е в добро функционално състояние. Така, че проблемите са сериозни", коментира бившият национал.

--- ole-bg.com


Треньорът хвали Жоро Филипов

Старши треньорът на Спартак Здравков похвали Георги Филипов за желанието, което е демонстрирал при завръщането си на терена. "Жоро пропусна почти целия есенен полусезон заради контузия. Готвеше се на индивидулна програма. Все още е рано да се казва какво е неговото състояние, но положителното е, че игра близо 45 минути с огромно желание. Явно този престой извън терена му е подействал", каза Здравков.
Самият Филипов заяви за "ОЛЕ-БГ", че все още чувства леки болки. "Все още чувствам леки болки, но най-радостното е, че съм на терена. Това означава, че се възстановявам добре. Надявам се да нямам други контузии и да съм на линия за първия мач от първенството", каза Филипов.

--- ole-bg.com


Спартак ще гостува на Несебър в събота

Варненският Спартак ще играе съботната си контролна среща с Несебър като гост.- Първоначално мачът трябваше да се играе в Албена или Оброчище, но ръководството на "делфините" е отправило покана срещата да е на техен терен. След днешния спаринг с Конелиано Ради Здравков склони мачът да е в Несебър.

--- ole-bg.com

Няма коментари: