събота, февруари 25, 2006

Защитник на Спартак с анемия

Защитникът на Спартак (Вн) Венци Маринов е с анемия и ще пропусне утрешната контролна среща със Светкавица, която ще се играе от 14,30 ч. в Търговище. От клуба заявиха, че причината за анемията на Венци е ниското ниво на хемоглобина в кръвта му. Лекарите от варненския диспансер са препоръчали на Маринов да преустанови за известно време тренировките и да се отдаде на пълна почивка. Според треньорския щаб на Спартак, състоянието на Венци се дължи на липсата на лекар в клуба и недостатъчното витаминозно и медикаментозно възстановянане.
Освен Маринов контролата в Търговище утре пропускат Младен Стоев и Владимир Пекин, които страдат от стари травми. И двамата са с възпаление на колянната става.

--- ole-bg.com


Памуков продължава да тренира със Спартак

Централният защитник Илиян Памуков продължава да тренира със Спартак (Вн). Бившият футболист на Черно море очаква развитие около евентуален трансфер в Казахстан. Първенството в тази страна започва на 10 април и до няколко дни се очаква мениджърът на Памуков да му уреди преминаване в някой клуб там. Ако това не стане, защитникът ще заиграе в Спартак до лятото като аматьор. Боян Илиев също продалжъва да тренира със соколите. Той чака заседанието на Арбитражната комисия на Българския футболен съюз следващата седмица, на което трябва да разтрогне договора си с Нафтекс по взаимно съгласие.
От Спартак уточниха, че имат дата за картотекиране на новите си попълнения в Българския футболен съюз. След тази дата ръководството на тима ще обяви кои са новите състезатели..
Днешната следобедна тренировка бе отложена. Причината бе лошото време, заради което Ради Здравков прецени, че няма смисъл да се тренира навън. Голяма част от играчите проведоха занимание в залата.
Стана ясно, че контлролите с Поморие и Военния отбор на Варна на 1 и 4 март ще се играят на стадион Спартак.

--- ole-bg.com


Николай Станчев на инжекции

Пет инжекции на стойност 500 лв. помогнаха за по-бързото възстановяване на капитана на Спартак Варна Николай Станчев, писа "7 дни спорт". 38-годишният футболист имаше хронични проблеми в адуктора. След проведената терапия защитникът е готов за игра и ще излезе в контролата със Светкавица днес. Ветеранът ще бъде основна фигура за лидера на източната "Б" група и през пролетта. Той подминава с усмивка всеки въпрос за прекратяване на кариерата. "Ще играя, докато мога и чувствам, че съм полезен", каза Станчев, който има и треньорска диплома.
Треньорът Ради Здравков пък разкри, че повече няма да играе за удоволствие в контролните мачове на Спартак. 49-годишният бивш национал има проблеми с ахилеса

--- focus-sport.net

Няма коментари: