събота, юли 28, 2007

"Спартак" с дублиращ отбор

Ръководството на ПФК "Спартак" - Варна е взело решение в предстоящото първенство клубът да участва с дублиращ отбор, който ще се състезава в Източната "Б" футболна група.
От администрацията на клуба са изготвили всички документи, необходими за регистрацията на дублирашия тим и стартирането му във втората ни дивизия.
Треньор на новата формация ще бъде настоящият помощник на Георги Иванов, Тодор Попов.

--- spartak1918.com



Марко Савич ще е готов за старта, Спартак освободи Иво Иванов

Новият нападател на Спартак (Варна) Марко Савич ще получи права за старта на новия сезон в "А" група. В мометна играчът се намира в родината си, докато изчаква да приключи процедурата по издаване на работната му виза. За радост на варненското ръководство жълтата карта на футболиста вече е в БФС.
Стана ясно, че в близките дни от Външното ни министерство ще изпратят документите до нашето консулство в Белград. След поставянето на печат върху виза Д2 за пребиваване в България Савич ще се завърне при "соколите". Другият сърбин в отбора Марко Палавестрич обаче най-вероятно няма да бъде уреден за първия двубой с Ботев на 11 август.
Разбра се още, че на 6 август в 10 ч. Спартак започва да картотекира отбора си за новия сезон.
Треньорът на Спартак Георги Иванов-Геша е решил да се откаже от услугите на левия бек Ивайло Иванов. Както е известно, в началото качествата на юношата на Левски допадаха на Геша, но впоследствие той разкритикува защитника при загубата с 0:4 в Бургас, а след 1:1 с Несебър е взел окончателното решение. С най-голям шанс на тази позиция да играе е Иван Найденов.
Наставникът призна, че след идването на Станислав Жеков селекцията на практика е приключила. На проби е дошъл млад защитник, който е играл в Германия. Геша обаче дори не му е запомнил името. Въпреки това ще го пробва в спаринга срещу Светкавица от 18,30 ч. в Търговище утре.

--- ole-bg.com


Пет клуба от А група са заплашени да играят домакинските си срещи извън своите градове

Пет клуба от А група са заплашени да играят домакинските си срещи извън своите градове заради калпави терени, разбра Sportal.bg. По предложение на вицепрезидента на БФС Йордан Лечков и под шапката на лигата от утре тръгва проверка, която трябва да установи дали тревното покритие на стадионите на Вихрен Сандански, Пирин Благоевград, Беласица Петрич, Марек Дупница и Спартак Варна стават за футбол. В комисията, която стартира своята обиколка с воаяж по поречието на река Струма влизат Йордан Лечков, Валентин Михов и Наско Сираков.
Както е известно през изминалото първенство грандовете в А група Левски и ЦСКА многократно се оплакваха от калпави терени при гостуванията си, което предизвика и утрешната проверка. Споменатата комисия ще даде крайното си становище на президента на БФС Борислав Михайлов в понеделник и ако има предложение за лишаване от домакинство на някои от споменатите клубове, то задължително трябва да бъде одобрено и от футболния съюз. В противен случай забележките не могат да влязат в сила. Комисията се закани, че този път няма да прави компромиси и ще настоява тежката санкция да бъде въведена срещу всеки един клуб, който не може да осигури елементарни условия за игра отговарящи на нивото на А група.

--- sportal.bg

Няма коментари: