събота, септември 01, 2007

Спартак (Варна) удари Вихрен с 1:0 в Сандански

Спартак (Варна) тресна като гост Вихрен с 1:0 и по този начин записа първата си победа в тазгодишното първенство, съобщава sportni.bg. Това бе дебют за новия треньорски тандем на "соколите" в лицето на Пламен Гетов и Атанас Атанасов.
Цяло първо полувреме отборът на Вихрен диктуваше играта. Още в 4-ата минута Еривертон от петнайстина метра обстрелва вратата на гостите, но топката профуча на сантиметри отдясно на вратаря Цанков. Две минути по-късно отново той от фаул от 20 метра отправи нов силен удар и отново топката премина отдясно на стража на Спартак. В продължение на няколко минути над стадиона се изля пороен дъжд придружен с градушка и за футболистите стана много тежко за игра на терена. Еривертон от 18-19 метра обстрелва директно вратата на варненци, но спечели само корнер. В 28-ма минута Танко Дяков подаде към Еривертон, но Стоян Георгиев от гостите изпревари за миг бразилеца и изби топката с глава. Петър Димитров в 31-ата минута овладя топката от въздуха, напредна 10 м и от движение стреля силно и ниско, но до гол във вратата на гостите не се стигна. "Соколите" направиха многоходова комбинация в 35-ата минута, но тя не им донесе успех. В 39-ата минута обаче при абсолютно безобидна ситуация последва силен шут срещу вратата на домакините, Шейтанов се хвърли и изби, но защитниците на Вихрен около него сякаш бяха заспали и това бе добре дошло за Станислав Жеков, който вкара за 0:1.
В 47-ата минута Иван Найденов от мястото на корнера отляво насочи топката към Владо Мирчев вътре в наказателното поле на домакините, но Симоеш усети и пресече пътя на коженото кълбо. В 54-ата минута Найденов като на шега стреля към вратата на Вихрен и само блестящата проява на Шейтанов бе причина да не се достигне до ново попадение. В 64-ата минута отново Найденов се озова пред вратата на Вихрен и стреля от 20 метра, но нова отлична проява на Шейтанов запази резултата непроменен. В 73-ата минута след центриране пред вратата на гостите Миран скочи над всички и не успя с глава да изравни. Преди това пропуски направиха Симоеш и на два пъти Еривертон. В 87-ата минута вратарят на варненци Цанков бе невероятен и спаси удара на Стойчо Младенов.

Вихрен - Спартак (Вн) 0:1
Вихрен: Шейтанов, Христозов, Симоеш, В.Георгиев (41 Стойчо Младенов), Тиаго Коща (86 Величков), Дяков, Тешейра, Еривертон, Петър Димитров, Лима (66 Адемар), Мирaн
Спартак: Цанков, Ст. Петров, Илиев, Жеков, Ст. Георгиев, Кунчев (84 Стоев), Иванович (90 Савич), Джукич, Ахмед (72 Тодоров), Найденов, Мирчев
Голмайстор: Жеков (39)
Жълти картони: Ташейра, В. Георгиев, П. Димитров; Ахмед, Найденов, Тодоров
Съдия: Владимир Вълков
Стадион "Вихрен"

--- ole-bg.com


Отзиви след Вихрен - Спартак Варна (0:1)

Руи Диаш (старши треньор на Вихрен):

"Днес видях само един отбор да играе футбол - става дума за Вихрен. Спартак имаше само едно голово положение през първата част и го реализира. Вихрен имаше четири възможности за гол, но не успя да ги реализира. Според мен при едно от мелетата пред вратата на гостите имаше дузпа, но главния съдия не я отсъди. Вече започвам да свиквам с тези неща, така бе срещу Левски и срещу Беласица, и тогава имаше дузпи в наша полза. Виждам, че срещу Вихрен не се свири реално. В днешния двубой нашите футболисти бяха пренавити, стремейки се да спечелят мача на всяка цена. Едно нещо искам да кажа, което ми прави впечатление до момента от досега изиграните срещи - отбора, който вкара пръв гол започва да руши мача всячески, така бе и в днешния двубой от страна на футболистите от Спартак Варна. Някои започнаха да лежат по терена сякаш режисираха някакъв спектакъл. Футболистите на Спартак ритаха безразборно, лягаха на терена, за да печелят време за сметка на качеството на играта на терена. Дали ще има санкции това ще каже само ръководството на клуба".

Атанас Атанасов (старши треньор на Спартак Варна):

"Стана един доста добър мач. Мисля, че нещата при нас след победата над Вихрен ще се стабилизират. Тази победа идва точно навреме след неприятните загуби до момента. Още през седмицата заговорих, че трябва да спечелим това гостуване и за мен победата срещу Вихрен днес не е изненада".

Филип Филипов (главен мениджър на Вихрен):

"Безобразно слаба игра на футболистите на Вихрен в днешния мач. Ще има строги санкции от президента на клуба към цялото ръководство и футболистите на Вихрен. Вместо подем след победата срещу Литекс се стигна до срив. Надяваме се през 15 дневната пауза да направим сериозен анализ на работата на всички до момента и да се вземат сериозни мерки. Днешната загуба е неприятна - срещу един отбор, който с нищо не ни превъзхожда. Жалко е, че няма още достатъчно добър баланс в нашия отбор. Само с ритане футбол не се играе. Имаме 20 равностойни футболисти, но тези, които днес бяха на терена не играха така, както трябва".


--- sport1.bg


ПЛАМЕН ГЕТОВ: БЯХМЕ ПО-МОБИЛИЗИРАНИ ОТ ВИХРЕН

„Победихме един добър отбор, който преди две седмици се наложи над Литекс”, това заяви главният мениджър на Спартак Варна Пламен Гетов. „Соколите” победиха с 1:0 Вихрен в Сандански в мач от четвъртия кръг на А футболна група. „Нашият тим беше по-мобилизиран, имахме и шанс. Можехме обаче да вкараме и втори, и трети гол. за нас мачът свърши добре”, коментира специалистът. „Момчетата играха правилно. Не може да се каже, че нямаме успех. Загубили сме две точки на наш терен. Но ЦСКА може да победи всеки. Това е нормално, загубихме две, сега взехме три. Ние искаме да вървим напред и да се развиваме добре”, каза Гетов.

--- gong.bg


Няма коментари: