сряда, септември 12, 2007

Спартак спечели за седми път турнира "Илия Кирчев"

Спартак (Варна) спечели за седми път детския футболен турнир по футбол в памет на легендарния защитник на "соколите" Илия Кирчев. По традиция надпреварата за деца родени 1994 г. се организира в началото на септември, а организатори са община Варна, Зоналният съвет на Българския футболен съюз и клубът домакин.
Във финала на десетото издание на турнира талантите от школата на Спартак, с треньор Йордан Владимиров, надиграха градския си съперник Черно море след изпълнение на дузпи. В редовното време "моряците" поведоха с попадение на Стефан Ангелов през първото полувреме, а 4-5 минути преди края на двубоя Иван Петров изравни при едно мелле пред вратата на "зелено-белите". При дузпите "моряците" пропуснаха на два пъти, а "соколите" вкараха и четирите си дузпи чрез Никола Ганчев, Филип Красимиров, Александър Ангелов и Никола Арнаудов. За водения от Димитър Митов тим на Черно море точни от бялата точка бяха Христо Андонов и Слави Сталев.
В спор за бронзовите медали Добруджа ІІ надделя над Шумен с 10:0, а от пето до осмо място се наредиха Черно море ІІ, Спартак ІІ, Варна Сити и Добруджа І.
"Соколите" грабнаха и две от индивидуалните награди. За вратар №1 бе определен Петър Славов, а най-полезен състезател стана Филип Костадинов. Росен Димитров от Шумен взе приз като най-малкия участник, защитник №1 е Костадин Иванов от Черно море, а с осемте си попадения Кристян Петков от Добруджа ІІ взе голмайсторския приз от ръцете на един от най-ярките голаджии в историята на българския футбол Пламен Гетов. Специалната награда "Илия Кирчев", която се дава на най-добрия защитник в редиците на Спартак, и представлява фланелка на първия отбор, бе връчена на Иван Петков. 13-годишният талант е от ОУ "Иван Вазов", тренира футбол от първи клас, а любимият му футболист е Кристияно Роналдо.


--- ole-bg.com

Няма коментари: