петък, септември 28, 2007

"Соколите" строят нов стадион и гонят зона УЕФА

До две или три години варненският футболен клуб Спартак ще гони класиране на местата, даващи право на участие в турнира за Купата на УЕФА. Това обяви президентът на "соколите" Иван Славков. "Когато дойдох преди няколко години клубът бе в много незавидно състояние. От тогава стабилизирахме много неща. Сега мога спокойно да кажа на нашите фенове, че до две или най-много три години клубът ще гони класиране в зона УЕФА. През този сезон отборът играе добре и се видя, че не се страхува от грандовете. Целта ни тази година е класиране в средата на таблицата или по-точно между шесто и осмо място", обясни Славков.
Той разкри и плановете на тима относно материалната база. "Предвиждаме да изградим изцяло нов стадион на мястото на нашия. Той ще е чисто футболен и ще е с капацитет 12 000 зрители. Трябва ни икономически субект, който ще гарантира дългосрочно бюджета на клуба. Първо обаче трябва да влезем в по-дълго владение на стадион "Локомотив", който ни е отпуснат до 2011 г. Там ще изградим стадион с 2500 седящи места, както и тренировъчни терени. На "Локомотив" ще се готви и нашата детско-юношеска школа, която е основния ни приоритет. На същия стадион ще играе и мъжкият отбор, докато се строи "Спартак". Предстои изграждането на пансион към клуба ни, който ще е предназначен за младите таланти, които не са от морската столица", каза президентът на варненци.
Изпълнителният директор Живко Великов разкри, че условията, при които се готвят в момента талантите от детско-юношеската школа не са добри. "Направихме един хубав терен, но като не знаем дали комплексът е наш, не можем да продължаваме само да инвестираме. Сега децата тренират на неподходяща настилка и само за една година имаме седем счупени ръце", обясни Великов.
Варненци ще предприемат и още един ход в стремежа си да привличат и намират таланти. Главният мениджър Пламен Гетов предложи да бъде направена паралелка "Футбол" в Спортното училище "Георги Бенковски". "Казвам го от опит, тъй като в Плевен имаше такава и цели 14 футболисти от нея играха в първия отбор", каза легендарният състезател.

--- ole-bg.com

Няма коментари: