неделя, септември 30, 2007

СПАРТАК ИЗПУСНА ДА ВЗЕМЕ ТОЧКА ОТ ЛЕВСКИ

Спартак Варна пропусна да нанесе поредния шамар на шампиона Левски тази есен. “Соколите” се разминаха само на три минути от равенство 1:1 с тима от столичния квартал Подуяне. Мачът премина в традиционния драматизъм съпътстващ сблъсъците между тези два отбора във Варна. Освен футболистите се разписа и реферът Христо Ристосков, който изгони Лусио Вагнер от Левски и Иван Найденов от Спартак. Домакините имаха претенции за две дузпи и отменен гол в продължението.
“Сините” бяха пълен господар на терена през първата част. Младокът Николай Димитров оползотвори пас с пета на Боримиров още в деветата минута за 0:1. Предимството в играта на Левски обаче не бе матереализирано, а след почивката събитията диктуваха вече спартаклии. Шампионите приеха играта и рядко достигаха до ситуации пред вратаря на домакините Цанков. За сметка на това, варненци все по-агресивно гледаха към Георги Петков.
В 57-ата минута Владислав Мирчев имаше претенции за дузпа, след като се сблъска с вратаря на Левски. Реферът Христосков не реагира нито с картон за симулация, нито с наказателен удар. В 67-ата минута все пак Младен Стоев изравни резултата с перфектно изпълнение на пряк своден удар от малък ъгъл. Само 4 минути по-късно халфът можеше да се превърне в герой, падайки в наказателното поле на гостите. И този път обаче съдията се произнесе в полза на столичани.
Домакините продължиха да търсят втори гол, но допуснаха разсеяна игра в отбрана. Колективна грешка на защитата и вратаря Цанков дадоха втори шанс на “сините”. Перфектен пас на мароканеца Рабех намери Мечо Телкийски зад бранителите на Спартак и националът не сбърка от въздуха за 1:2.
Само две минути по-късно, Мирчев подаде със задна ножица на Палавестрич, който се разписа във вратата на Левски. Голът обаче не бе признат, защото страничният съдия отчете засада на спартаклията. С трите точки от Варна шампионът продължава да преследва вечния си враг ЦСКА на къса дистанция, а Спартак ще загрява с черни тениски в следващите мачове в протест срещу съдийския шеф Борислав Александров.


Спартак – Левски 1:2
Спартак: Цанков, Георгиев, Жеков, Илиев, Петров, Кунчев, Джукич (53Палавестрич), Найденов, Хикмет, Стоев, Мирчев
Левски: Петков, Томашич, Боримиров, Рабех, Домовчийски (88Сърмов), Телкийски, Тасевски (85Иванов), Димитров (69Йовов), Вагнер, Бардон, Топузаков
Голмайстори: Стоев; Димитров, Телкийски
Червени картони: Найденов; Вагнер
Жълти картони: Стоев, Джукич, Георгиев;
Главен съдия: Христо Ристосков
Стадион - “Спартак”

--- www.presscenter.bg


МЛАДЕН СТОЕВ: РИСТOСКОВ НЕ СВИРЕШЕ ОБЕКТИВНО

Играчът на Спартак Младен Стоев, по известен като Маджо, изказа своето мнение за съдийството на главния рефер в срещата между Спартак и Левски Христо Ристосков. “Този съдия не може да свири обективно. Срещу мен бе извършена чиста дузпа, а той не отсъди нищо. Последва и жълт картон за мен. Защо тогава при положението, в което бе спънат Владо Мирчев в наказателното поле на Левски, той не показа картона с червения цвят за симулация”, завърши Стоев.

--- www.presscenter.bg


ИВАН НАЙДЕНОВ: НЕ ЗНАМ ЗАЩО МИ БЕ ПОКАЗАН ЧЕРВЕН КАРТОН

Левият халф на Спартак Иван Найденов бе силно учуден от получения червен картон, в срещата на варненци с Левски. “Не мога да разбера защо съдията ми показа червен картон. Аз дръпнах футболиста на гостите, който ритна на три пъти Кунчо Кунчев. Лично ще броя колко пъти до края на първенството този съдия ще покаже картон със същия цвят, на който и да е играч от българското първенство”, каза Найденов.

--- www.presscenter.bg


МИРЧЕВ: ДУЗПА ИМАШЕ НА 100%

Нападателят на Спартак Владислав Мирчев изяви претенции към главния съдия на срещата между “соколите” и Левски, Христо Ристосков. Той бе недоволен от факта, че Ристосков не е свирил дузпа, когато Мирчев бе повален на терена от Георги Петков “Стигнах топката преди Петков. Това беше 100 процентова дузпа. Той ме спъна, а след това Елин Топузаков ми каза да ставам по-бързо”, заяви юношеският национал.

--- www.presscenter.bg / от Николай Караколев



Няма коментари: