петък, септември 28, 2007

Спартак загуби от Беласица с гол в края, Иванович незаслужено изгонен

Беласица се наложи над Спартак (Варна) у дома с 2:1 с гол едва четири минути преди края на срещата. Домакините започнаха мача от шестия кръг на "А" група с желание и натискът им доведе до удар на Дубала още в 5-ата минута. След това обаче варненци дирижираха играта. Над всички бе Велимир Иванович. Сърбинът не спираше да тормози отбраната на петричани и всичко по-интересно се случваше след негова намеса. В 23-ата минута той опита да открие резултата от пряк свободен удар, но шутира по земя, право в ръцете на Бахтарлиев. Противно на устрема на "соколите" домакините откриха резултата. В 39-ата минута Добри Орловски пое топката и с удар от над 30 метра изненада Цветомир Цанков за 1:0.
През второто полувреме отборът на гостите заигра по-открито и по-нападателно. На острието Мирчев усилено помагаха Иванович и Найденов. Отборът на домакините търсеше начин да отбележи втори гол, но ударите на Господинов и Ду Бала не бяха с точен мерник. В 59-ата минута най-добрият на терена Велимир Иванович бе изгонен заради удар без топка срещу играч на Беласица. Варненци обаче са категорични, че удар е нямало и дори утре ще пуснат жалба до Българския футболен съюз ситуацията да бъде видяна отново на видеозапис. В 65-ата минута Иван Найденов изравни след отлично изпълнение на пряк свободен удар. В 86-ата минута Дубала донесе трите точки за петричани. След бърза контраатака на домакините Орловски от 15 метра нанесе силен удар срещу Цанков, вратарят на Спартак изби и в добавката Ду Бала изпрати коженото кълбо в долния десен ъгъл за 2:1.

Беласица - Спартак (Вн) 2:1
Беласица: Бахтерлиев, Маркес, Диану, Личков, Трифонов, Петров (22 Николов), Дюлгеров(69 Кабранов), Орловски, Ду Бала, Пройков (79 Велинов), Господинов
Спартак: Цанков, Ст. Петров, Жеков, Б. Илиев, Хикмет (73 Стоев), Кунчев (87 Маринов), Ст. Георгиев, Найденов, Палавестрич (89 Д. Тодоров), Иванович, Мирчев
Голмайстори: Орловски (39), Ду Бала (86); Найденов (65)
Жълти картони: Диану, Кабранов; Жеков, Кунчев, Ст. Георгиев, Мирчев
Червен картон: Иванович (59)
Съдия: Асен Николов
Стадион "Цар Самуил" - 3000 зрители

--- ole-bg.com


Наско Атанасов недоволства от рефера Асен Николов

Старши треньорът на Спартак (Вн) Атанас Атанасов се оплака сериозно от съдийството на Асен Николов в мача срещу Беласица.

"Смятам, че въпреки загубата играхме стойностен футбол. Това е добре за отбора - че показва добра игра. Изпуснахме поне частичния успех. За това определено спомогна и съдията. По принцип не коментирам арбитрите, но този път няма как да се сдържа. Не говоря за изгонването на Велимир Иванович, тъй като аз лично не видях ситуацията. Но реферът имаше уникални отсъждания, направо страхотии. След като изравнихме резултата съдията сякаш искаше той да вкара гол за Беласица. Три поредни аута ги даде корнери, тъчовете всички ги свири обратни. Постоянно искаше да ни навре в нашата половина. Неприятното е, че тези неща може да разколебаят момчетата. Естествено, загубата не я отдавам само на съдията. И ние правиме нашите грешки. През първото полувреме пропуснахме три гола. Но пък понякога е така - не върви. Ние ако биехме постоянно, щяхме да сме шампиони. Трябва да гледаме напред", заяви младият треньор.
Атанасов призна, че ще направи всичко възможно загубата да бъде забравена преди двубоя с Левски във Варна от следващия кръг. "Ще се постарая да се абстрахираме от всичко. Идва мачът с Левски, в който ще търсим добро представяне и положителен резултат. Гоним си нашите цели", завърши наставникът.

--- ole-bg.com

Спартак: БФС е пълна порнография

Ръководството на Спартак скочи срещу безобразното съдийство на Асен Николов при загубата от Беласица с 1:2. Шефовете на соколите изригнаха, искайки смяна на футболната власт. "Вече не се издържа от простотии. Ние даваме парите, а те правят каквото си искат", коментира изпълнителният директор на варненския клуб Живко Великов. Повод за скандала е показаният червен картон на Велимир Иванович в Петрич, което го изхвърля със сигурност от предстоящия домакински мач с Левски, както и други спорни отсъждания на върнатия след наказание Николов. Този некадърник се подигра с труда на толкова много хора. Обяснявам си поведението му на терена с некадърие, защото ако е тенденциозно трагедията ще е още по-голяма", добави Великов. Босът каза още, че ще сезира ако трябва УЕФА, но ще се бори докрай за изгонването на почти всички лица от футболната централа. Великов нарече пълна порнография БФС.

--- ole-bg.com

Няма коментари: