събота, август 23, 2003

Мирослав Миронов хвърли оставка

Треньорът на "Спартак" Мирослав Миронов подаде оставка. Той съобщи крайното си решение на пресконференция с медиите в 16,30 часа вчера.
- Г-н Миронов, кои са мотивите за вашето оттегляне?
- Дългата и дълбока финансова криза в клуба, която ми пречи да изпълнявам професионалните си задължения. Повече не мога да мотивирам футболистите. Замислях оставка още преди първия кръг, тъй като направих доста компромиси към себе си като човек и специалист през последните 9 месеца. Отлагах решението си, но сега вече е факт.
- От колко месеца не са ви плащали?
- Дайте да не обсъждаме този въпрос. По-важно е, че проблемите на "Спартак" са големи и ножът не просто е опрял до кокала, а е отрязал половината кокал. За комлексното оцеляване на клуба, единственото спасение е колкото се може по-бързо да се влязат свежи пари. Мисля, че резултатите на отбора през последните 9 месеца са геройство. Ако кризата беше от 15-20 дни, разбирам, но толкова дълго. Аз и футболистите изтърпяхме много.
- Уведомихте ли Ишков за оставката?
- Във вторник му намекнах в устен разговор за подобно нещо. Днес (бел.ред. вчера) не съм се чувал с него, но запознах с решението си Иван Славов. След пресконференцията ще съобщя и на футболистите.
- Възможно ли е някои от тях да бойкотират домакинството с "Локомотив" (Пд)?
- Предполагам, че ще излязат на терена. Аз ще говоря с тях, така както го правех често и ги карах да играят.
- Президентът прави всичко възможно да се разплати.
- Зная, но този ден все се отлага. Може би ще дойде вбъдеще. На Ишков му е трудно сам да издържа отбора. Прави го вече 9 години, но трябва да му се помогне.
- Как ще се отрази вашето напускане на отбора?
- Дано нещата се оправят, защото "Спартак" разполага с добър колектив и можещи футболисти, които играят добър футбол. Ако в България имаше феърплей, със сигурност ще се класираме до 7-о място.
- Как се отразява безпаричието на футболистите?
- Само момчетата си знаят, но въпреки трудностите, са достатъчно коректни към ръководството. Видяхте, че никой от тях не се яви на арбитраж през лятото. Нашите играчи имат морал и са мъже.
- Ще дойдете ли на стадиона на мача с "Локо" (Пд)?
- Не. Няма да издържа да гледам отстрани.
--- chernomorie.info.bg

Няма коментари: