петък, август 15, 2003

Пената залага на равенство
"Срещата на "Тича" е непредвидима. В такъв случай залагам на равенството. Нормално е да имам сантименти към "Спартак", тъй като съм му бил треньор, но победа на "Черно море" също трябва да се приеме за нещо нормално", заяви за "Черноморие" Димитър Пенев. Треньор No 1 на България XX век очаква да се получи зрелищен мач и спектакъл, който да задоволи във всяко едно отношение публиката.

Дидо Дончев: "Който е по-спокоен, ще спечели"
Диян Дончев смята, че в дербито ще има победител. Трите точки обаче ще спечели отборът, който издържи на напрежението и е по-спокоен. "Важното е да сме концентрирани и да не пуснем гол до 30-ата минута. Ако се получи, шансовете ни за позитивен резултат са реални", каза Дидо.

Тодор Стойков: Да има двоен празник на Варна!
Баскетболист No1 на България е върл фен на "Спартак". Тошко започна спортната си кариера като вратар на юношите на "соколите". И сега не пропуска мач на любимия си отбор, днес също ще бъде на "Тича".
"В такъв мач се забравят всички проблеми, надделява честолюбието и амбицията да победиш на всяка цена - каза опитният боец Тодор Стойков. - И в двата отбора виждам качествени играчи, затова мисля, че ще стане хубав мач и в Деня на Варна ще имаме два празника! Разбира се, че ще бъда много радостен, ако моят отбор спечели дербито!"

Златин Михайлов: Пак ще има нерви, спречквания, картони...
Каквото и да е моментното състояние на отборите, всеки може да победи. И пред двата тима ще се отворят шансове да реализират и който е по-концентриран, ще си вкара положенията и ще спечели. Пак ще има нерви, картони, спречквания. Всичко идва от голямото напрежение. А и сега "Черно море" нямат точки, играят първи мач пред своята публика, ще са крайно навити. Всеки ще иска да се докаже. Нашето предимство е психологическо, вече взехме 3 т за разлика от "Черно море". Проведохме пълна подготовка, обиграни сме, знаем възможностите си. Познаваме съперника, знаем кой на какъв пост играе, наясно сме какво да очакваме. И в двата отбора има добри футболисти. Излизаме за победа, за "Спартак" тази година всяка точка ще е важна, независимо срещу кого и къде.

Мартин Зафиров: Помня едно грандиозно дерби...
Като футболист на "Спартак" участвах на "Тича" в едно грандиозно дерби, когато съдията Ангел Христов от Перник изгони Здравко Радев и Анатоли Нанков! Надявам се това да не се повтори, да няма грубости, а истински футбол за радост на феновете. "Спартак" е по-подготвен от нас, нашият отбор тепърва ще придобива облик. И двата тима имат качествени футболисти, които могат да направят красиво дерби.

--- chernomorie.info.bg & more.info.bg


Няма коментари: