понеделник, август 11, 2003

Николай Вълев - поредната находка на Ишков

Малко се дебютите с два гола! Още по-радостното е, че Малкият Гонзо постигна попаденията с впечатляващо умение. При първото той буквално под носа на Илков изтегли топката, рязко тръгна вдясно, излезе сам срещу вратаря и с отсечен удар от 7 - 8 метра заби кълбото между него и дирека. При втория гол съобразително се измъкна от тълпата в наказателното поле, изтегли се до далечния стълб и топката отиде при него! Още по-хладнокръвно я заби в мрежата.
Николай Вълев е от типичните тарани, които все по-рядко се срещат. Притежава не само нюх към гола, но и нестандартни ходове, с които на малко пространство съумява да овладее топката, да се освободи от пазача и да си осигури голова ситуация. Справи се с високия Филип Илков и във въздуха! Няколко пъти влезе в комбинации с едно докосване, почувства намеренията на партньорите си, залепна като дялан камък в атаката на "Спартак". Разбира се, че срещна тромави бранители и податливи гости, но несъмнено притежава качества да се справя и с по-силни съперници.
Нападателят е играл при Мирослав Миронов и в "Светкавица", треньорът държеше да го има в "Спартак" и Николай Ишков го доведе.
--- more.info.bg

Няма коментари: