четвъртък, април 22, 2004

ИВАН ВОЙЧЕВ: Дългът на "Спартак" към държавата е 1 млн лв.

Новият изпълнителен директор на "Спартак" Иван Войчев има около 150 мача и над 60 гола в А група за "Черно море" и "Спартак". Варненецът записа 33 срещи с 13 попадения за младежкия национален отбор. Завърши езиковата гимназия с френски език, Икономическия институт, здравен мениджмънт и икономика на здравеопазването. 11 години беше директор на АГ болница. В новото ръководство на "Спартак" той единствен ще има право да подписва всички документи от името на клуба.

- Иване, каква е иконимическа картина в клуба?
- Трагична! Само на държавните институции клубът дължи близо 1 млн. лева! 245 000 са невнесените осигуровки към НОИ.
- Защо се захвана с тази рискована работа?
- Познавам добре и футбола, и икономиката, реших, че мога да помогна на "Спартак". А и не можах да откажа поканата на моя приятел Иван Славков, варненски съветник и уважавана личност в страната.
- Какви са идеите ви за стабилизирането на клуба?
- Първото нещо, което направих, е да отделим детско-юношеската школа, тя може да се самоиздържа. Месечната такса от 15 лв. на дете осигурява пълната издръжка, остават пари и за купуване на екипи и топки. Ние обаче трябва да подобрим терените и с помощта на Митко Събев ще затревим двата терена. Той ще осигури средства и за завършването на седалките и обновяването на стадиона. Иначе не можем да го лицензираме пред УЕФА за новото първенство.
- Притеснен ли си за съдбата на отбора?
- Много! Трябва да останем задължително. Иван Славков беше на мача в Пловдив, много е доволен и играчите ще получат добра премия. Мислим и за нов вътрешен правилник, предвиждаме заплати по 500 лв., премиите ще се изплащат наполовина, цялата сума ще бъде получена при свършена работа, т.е. според мястото в групата. Ще има завишени премии за някои мачове, но и глоби.
- Мислите ли вече за новата селекция?
- Тук положението е също трагично: нямаме право да картотекираме играчи до края на 2004 г., тъй като всички футболисти разтрогнаха договорите си по вина на клуба! А и правата им все още се държат от Ишков. Но ще ни трябват двама-трима класни играчи, другите трябва да бъдат местни момчета. Ради Здравков остава до края на сезона.
- Ще търсите ли хора, които да инвестират в клуба?
- Това е възможно само след като се установи собствеността на клубната база. Също много голям проблем! При направената промяна в ръководството призовавам всички, които обичат "Спартак", да помагат.

--- more.info.bg /Стефан Янев/

Няма коментари: