понеделник, април 26, 2004

Връщат беглеца отново, ако не - си идва Орела

Ради Здравков може да се окаже новият старши треньор и през следващата седмица. До този абсолютен парадокс може да се стигне във вторник, когато ръководството на отбора има нова среща с него. Самият Здравков призна, че е готов да се извини на Иван Славков, че не го е уведомил за неочакваното си напускане. Той обаче уточни, че си е тръгнал заради Ишков и няма да се върне заради Ишков. "Видях много човешки трагедии на Спартак. Само Иван Славков прави нещо за клуба. Не съм избягал, а си тръгнах, защото президентът не спази последния срок за плащане. Така не бях мотивиран и можеше да загуби отборът заради това", каза Здравков. Той е оптимист за оцеляването на тима в елита. Ако наставникът откаже да се върне във Варна, начело на отбора ще остане административният директор Румен Димов. Възможно е да се върне и бившият помощник-треньор Атанас Атанасов, но вече като старши.



Спартак - Черноморец 4:2

- Спартак: Голубович, Найденов, Савич (77 Ташев), Михайлов, Лазаров, Джурич, Кателиев, Тодоров, Георгиев (53 Илиев), Петев, Димов (62 Радомиров)
- Черноморец: Попов, Ченешков (55 Недев), Атанасов, Илиев, Костенски, Митев, Трифонов, Динев, Раев, Калоянов, Колев (81 Рангелов) Голмайстори: Димов (19), Найденов (38), Тодоров (66, 78 д); Раев (36), Митев (59)
- Жълти картони: Тодоров, Петев; Атанасов, Калоянов
- Съдия Христо Ристосков
- Стадион "Спартак" - 350 зрители

Два гола на Радомир Тодоров подписаха окончателното изпадане на Черноморец от елитната ни футболна група и дадоха поредната глътка въздух за Спартак. "Соколите" победиха с 4:2, а попаденията на Тодоров бяха третото и четвъртото. Мачът протече изцяло под диктовката на домакините, но това не попречи на "акулите" да отбележат и двете възможности, открили им се пред Голубович. Иво Димов материализира пръв усилията на съотборниците си в 19-ата минута. Халфът, който игра отлично до контузията си в 62-ата минута, използва пас на Иво Петев с глава и отблизо откри. В 36-ата минута обаче Раев догони една дълга топка и след кратко меле я добута в мрежата за 1:1. В ответната атака Валентин Найденов възстанови аванса на домакините. Дребничкият Митев се оказа най-съобразителен при втората добра атака на Черноморец и с глава направи 2:2. Тогава дойде часът на Тодоров, който изведе отново своите напред в 66-ата минута, а в 78-ата реализира дузпа за крайното 4:2. На Спартак са нужни още 7 точки, за да оцелее в елита.

- Румен Димов: "Останах много изненадан, когато разбрах, че Ради Здравков си е тръгнал. Той ми се обади 2 часа преди мача. Каза ми, че е разговарял с Николай Ишков и Иван Славков, не са се разбрали и си тръгва за София. Благодаря на момчетата, че играха с настроение, не подцениха съперника. Вярно е, че правим много грешки в защита и допускаме леки голове. Ще трябва да работим доста в това отношение. Изненадан съм от хикса в Ловеч между "Литекс" и "Ботев" (Пд)".
- Стоян Филипов: "Ще играем сериозно до края на първенството. "Спартак" (Вн) разполагат с опитни футболисти и логично спечели мача. Пожелавам им да останат в групата".





Ради Здравков избяга 5 часа преди срещата

Треньорът си тръгнал заради претенции към Ишков, босът твърди, че е изплатил 6 хиляди лева на бившия национал

Поредното си заминаване (четвърто поред само в рамките на този сезон) от Спартак спретна в събота наставникът Радослав Здравков. Този път обаче бившият национал буквално дезертира от отбора, точно пет часа и половина преди важния мач с Черноморец. Здравков се качил в джипа си и отпрашил в 10,30 ч. в събота сутринта, след скандал с клубния президент Николай Ишков. Специалистът с мустачките не уведомил никого и едва когато се качил на магистралата, започнал да звъни телефони. "В петък вечерта говорихме с Ради Здравков, коментирахме нещата около разлащане и договорки, тренировъчни процеси, подготовка и селекция през лятото, дори за евентуалното отпадане или оставането в групата. При тръгването му успях да видя, че имаше някакъв дисбаланс в психическото му състояние, беше поизморен от тренировъчния процес, приех напускането като нужно време за почивка и се разбрахме във вторник да разговаряме. Между мен и него няма нищо неуредено. Мисля обаче, че не трябваше 3-4 часа преди толкова важен мач да остави отбора", каз а председателят на управителния съвет на "соколите" Иван Славков в интервю за "Алфа радио". Здравков е взел 6 000 лева от Спартак през този сезон, оповести на почивката на мача с Черноморец босът на тима Николай Ишков. "Обяснявам си постъпката на Ради като дете, на което му вземат играчката. Лично аз присъствах на два официални разговора между него и Иван Славков, на които много точно и ясно му бе обяснено как ще му се издължаваме. Здравков взе 6 хиляди лева за престоя си във Варна. Явно се превръща в тенденция треньорите да идват и си заминават, без да си изпълнят до край ангажиментите", каза Ишков. Той твърди, че финансовите ангажименти към треньора са приоритет на новото ръководство. Новите шефове обаче са категорични, че няма да изплащат пасивите на клуба и че са поели финансирането от 1 април.

--- www.pozvanete.bg & www.varna-sport.com

Няма коментари: