четвъртък, април 08, 2004

Ради: Край на тихия бойкот, чакам "Спартак" в Плевен

48-годишният спец се връща на терена в Ловеч

Ради Здравков се връща като треньор в "Спартак", съобщи самият той за "Черноморие". 48-годишният дори ще се върне и на терена в съботния мач с "Литекс" в Ловеч. В понеделник той получи права за футболист във варненския клуб.
Вчера предиобяд Ради проведе пореден разговор с Ишков, а по-късно остана трогнат от декларацията на футболистите, с която те застанаха зад него. "Ишков ми даде обещания, но не гаранции, че нещата в клуба ще се нормализират. С декларацията момчетата също показаха, че са ангажирани към общата цел - оставане в "А" група. Аз също смятам да се ангажирам. Спирам тихия бойкот и чакам заедно с Георги Божков отбора в Плевен в петък. Дали ще играя срещу "Литекс"? Изтървах контрола върху тренировъчния процес в първите три дни от седмицата, но във вторник и сряда тренирах в София. Ще реша какво да правя в събота", заяви за "Черноморие" Здравков. Спартаковци тръгват за Плевен утре наобяд и от 17 часа ще тренират на стадиона на "Белите орли". Заниманието ще се води от Здравков.
Междувременно Деян Джурич се закле в двете си деца, че не е продал мача срещу "Марек". "Потресен съм, че името ми се замесва в мръсотии. Никога не съм играл и няма да играя симулативно. Вярвам, че и моите колеги са чисти. Който се продава, да остарее в инвалидна количка", отсече Джурич. Последният припомни как преди години е бил обвинен в симулативна игра от Анастас Петров. Сърбинът си наел адвокат и след като разследването доказало неговата невинност, Петров му се извинил.



"Соколите" пишат декларация,искат си Ради Здравков

С декларация до ръководството футболистите на "Спартак" поискаха Ради Здравков да се върне като треньор, за да им помогне и като футболист на терена. Както е известно, 48-годишният Здравков получи права като играч в понеделник. Той обаче ще се завърне, ако се плати на футболистите. "След като обсъдихме създалата се сложна обстановка, породена от незадоволителното представяне на отбора в последните срещи и финансовите трудности в клуба, единодушно декларираме, че въпреки това, водени от славните традиции на "Спартак", изграждани 85 години, твърдо заставаме зад техническото ръководството на отбора и лично зад изтъкнатия специалист и бивш национал Радослав Здравков. Нуждаем се от него не само като треньор, а и като състезател. Ще положим максимални усилия да защитим името и честта на клуба с успешно приключване на футболната година. Вярваме, че ръководството ще направи всичко възможно да изпълни поетите финансови ангажименти към нас", се казва в декларацията. Тя е подписана от 20 футболисти - Николай Станчев, Радомир Тодоров, Михаил Лазаров, Урош Голубович, Илиян Ташев, Деян Джурич, Николай Вълев, Диян Кателиев, Георги Арнаудов, Окан Хасан, Ивайло Петев, Валентин Найденов, Дарко Савич, Златин Михайлов, Иван Павлов, Димитър Георгиев, Марин Ценов, Тодор Радомиров, Боян Илиев и Христо Николов.
Липсват подписите на Иво Димов, Любомир Величков, Георги Костадинов, Диян Делев и Георги Филипов.



Тежки дебати водеха акционерите

Тежки дебати водеха акционерите на "Спартак" на събранието във Фестивалния комлекс вчера. До 21 часа нямаше официална информация за медиите. "Черноморие" разбра, че основно е обсъждано бъдещото финансиране и организационно обезпечаване на клуба. Гласувано е също предложението в борда на директорите да влязат Иван Славков, Иван Войчев и Бранимир Балачев.

--- chernomorie.info.bg

Няма коментари: