петък, юли 09, 2004

Спартак иска да върне Петев, Ценов - в Локо

Иван Петров води 25 души за контролата със Светкавица в Търговище днес от 18 часа

Спартак няма намерение да се разделя с един от основните си полузащитници от миналия сезон Ивайло Петев. Ловчанлията скъса на последния арбитраж по вина на клуба, но ръководството на клуба оспорва това решение. Вчера с мисия да внесе доказателствен материал в БФС за София пътува административният директор на клуба Румен Димов. Той е предложил съответните документи на апелативната комисия на БФС и очакванията са Петев да бъде присъден обратно на "соколите". Футболистът има договор до 2005 година, но се беше договорил с предишното ръководство да напусне през лятото. Друг от напусналите отбора - Марин Ценов, почти сигурно ще се присъедини към Локомотив (София). Техничният халф, който беше преследван от контузии през цялата пролет, вече почти е договорил условията си със столичния клуб.
Оставали само някои дребни детайли. Ценов беше с особен статут в Спартак. Той бе преотстъпен на "соколите" от Нафтекс, но понеже бройката от трима преотстъпени от един клуб бе превишена, той фиктивно бе собственост на варненци. Междувременно старши треньорът на Спартак Иван Петров обяви, че ще заведе 25 играчи в Търговище днес за контролата с местния Светкавица. "Соколите" играят от 18 ч. с втородивизионния тим втората си проверка за предсезонната подготовка. В първата те победиха Доростол с 5:0. Бившият национал продължава да се оплаква от сериозните проблеми, които стоят пред работата му. Той обясни, че е дал срок на ръководството до понеделник да извърши старите плащания към футболисти, които ще останат в отбора.
Такива са Георги Арнаудов, Николай Станчев и различните юноши, които минават в мъжкия тим. Междувременно от ръководството на отбора продължават да търсят вратичка за картотекиране на нови състезатели. Както е известно, Спартак е наказан да не взима нови играчи заради деветимата, които скъсаха през януари по вина на клуба.

--- www.pozvanete.bg

Няма коментари: