сряда, юли 14, 2004

В "Спартак" платиха, служители вдигат бунт

Минути, след като футболистите взеха пари, на бунт се вдигнаха седем клубни служители. Вбесени, че на тях не им е платено, те действаха импулсивно. Бившият треньор и настоящ администратор Румен Димов обяви пред члена на Съвета на директорите Иван Славов, че напуска. Да си тръгнат, се заканиха също треньорът на вратарите Илко Станчев, лекарят д-р Мирослав Купенов, домакинът Ради Радомиров и масажистите Андрей и Вальо Лимонката. Шофьорът Пламен пък захвърли ключовете и се зарече повече да не кара клубния автобус. "Както е тръгнало, аз ще карам автобуса за спаринга в Добрич", коментира треньорът Иван Петров.

Сапунен мехур се оказаха приказките за бойкот в "Спартак".

Сапунен мехур се оказаха приказките за бойкот в "Спартак". Вчера в 16 часа футболистите взеха юнските си заплати, но два часа по-късно тренировка пак нямаше. Разбра се, че такава изобщо не е насрочена, тъй като отборът е получил почивен полуден преди спаринга с "Добруджа". С една дума програмата на "соколите" не е зависела от това дали ще се плати във вторник, или не. "Няма ултиматуми, нито бойкоти. Искам единствено нормални условия за съществуване на отбора и по най-бързия начин да се инвестира в "Спартак", уточни за "Черноморие" треньорът Иван Петров.
Вчера заплати получиха 14 играчи - Златин Михайлов, Николай Станчев, Георги Арнаудов, Боян Илиев, Марко Палавестрич, Окан Хасан, Милен Христов, Христо Николов, Тодор Радомиров, Диян Кателиев, Георги Костадинов, Георги Филипов, Бисер Киряков и Георги Колев. Възнаграждения бяха предвидени също за Иво Димов и Иван Павлов. Двамата обаче не се явиха. За Павлов се знае, че е на проби в Германия. Заплатите на Урош Голубович, Дарко Савич, Валентин Найденов и Марин Ценов са блокирани, защото ще ходят на арбитраж.
Футболистите на "Спартак" ще играят днес от 18 часа в Добрич третата си лятна контрола. Тя отново ще е срещу втородивизионен отбор - "Добруджа".

Войчев сви сърмите на треньора Петров
Тежък разговор с треньора на "Спартак" Иван Петров проведе изпълнителният директор Иван Войчев. "Доволни сме от тренировките, които води Петров, но грешката му е, че първо говори, а после мисли. За него ще е добре, ако се концентрира изцяло върху работата си. Никога не е ставало въпрос отборът да спира тренировки. Не е работа на треньора също да определя кога ръководството ще плаща", уточни за "Черноморие" Войчев.
Междувременно двубоят между ветераните на "Спартак" и "Ханза" (Рощок) ще е днес от 18 часа на стадион "Корабостроител". Сред варненци ще се пуснат Живко Господинов, Димитър Трендафилов, Васил Илиев, Атанас Атанасов, Георги Мирчев, Хараламби Хараламбиев и Методи Гушлев.

Тръгват преговори с "Нафтекс"
Шефовете на "Спартак" почват преговори с Митко Събев днес за привличане на футболисти от "Нафтекс". Това ще са играчи, които отпаднат от концепцията на италианския треньор на бургазлии за новия сезон. Сред тях е Мишо Лазаров. Както "Черноморие" писа, вариантът за завръщането на Анастас Петров пропадна. Той ще рита за "Марек". "Ще вземем също и футболисти, които скъсат своите договори на арбитража в четвъртък. Мисля, че в края на юли отборът на "Спартак" ще изглежда по съвсем друг начин", призна Иван Войчев.

Кателиев си разряза крака на желязо
Жестока контузия по време на тренировка на плажа получи Диян Кателиев. Халфът на "Спартак" си разряза ходилото на левия крак на заровено в пясъка желязо. Диян тичал бос, тъй като маратонките му се скъсали, а нямал пари за нови. Той ще е аут от заниманията поне седмица. Дарко Савич пък пропусна вчерашните две тренировки заради летен грип. Сърбинът, неговият сънародник Урош Голубович и Валентин Найденов се надяват да скъсат своите контракти по вина на клуба в четвъртък. По взаимно съгласие ще се раздели със "соколите" Пламен Крумов и ще стане собственост на "Нафтекс". Марин Ценов също ще опита да разтрогне договра си.
Представител на "Спартак" на арбитража отново ще е Николай Ишков, тъй като съдебната регистрация на новото ръководство не е излязла.

Насрочват Общо събрание на акционерите днес
Сбирката на акционерите в "Спартак" днес е с една основна цел - насрочване на Общо събрание на акционерите. Това обяви за "Черноморие" членът на Съвета на директорите Бранимир Балачев. "Акционерите се събират, защото една десета от тях настояват за свикване на общо събрание. Ще го обявим в Държавен вестник и ще го проведем 30 дни след излизане на обявата, вероятно през септември", уточни адвокатът.
Днешната сбирка започва в 17 часа във Фестивалния комплекс. На нея е поканен и Митко Събев. Ще се обсъждат също въпроса с финансирането на клуба и концепцията за развитието на клубната инфраструктура, която трябва да се внесе в Общината и Областна администрация.

Петьо Дончев съди "соколите"
Съдебен иск срещу "Спартак" за неполучени пари по договор е завел бившият изпълнителен директор на клуба Петьо Дончев. Последният претендира, че не са му платени няколко заплати и премии. Любопитно е, че Дончев си търси и пари, след като Съвета на директорите го освободи от длъжност и се извърши съдебна пререгистрация на ръководството. Делото ще е във Варненския окръжен съд.

--- chernomorie.com

Няма коментари: