сряда, юли 14, 2004

Митко Събев решава бъдещето на Спартак

Борд на акционерите се събира довечера, връщат се някои от бегълците

Един от основните акционери на ПФК Спартак - шефът на петролната компания "Нафтекс" Митко Събев, ще се намеси днес в спасяването на отбора. Това съобщи за "Позвънете Новини" изпълнителният директор на "соколите" Иван Войчев. Довечера от 17 ч. се събира бордът на акционерите на варненския клуб. Изпратени са персонални покани до всеки от участниците, като Събев е потвърдил участието си на срещата. Бизнесменът притежава 34% от акциите на тима чрез компанията "Рос Ойл", с по 28% са Николай Ишков и Иван Славков, а останалите 10% са в дребни акционери. Именно след това събиране ще се знае каква е точната съдба на 85-годишния клуб и как ще се процедира за бъдещето му спасяване. По всяка вероятност на сбирката ще бъде взето решение за насрочване на общо събрание на клуба, което обаче ще се състои чак през септември. Процедурата изисква месец до обнародване на решението в Държавен вестник и още месец до самото събрание. Войчев потвърди, че се водят сериозни разговори с деветимата играчи, които скъсаха договорите си през зимата. Заради тях "соколите" не могат да картотекират нови състезатели. "Направили сме необходимите постъпки, водим разговори с адвокатите или агентите на всички. Не ми се вярва някой от тях да иска да закрие клуб с 85-годишна история", каза още Войчев. Той дори намекна, че някои от играчите може да се върнат в отбора още през това лято. Войчев беше категоричен, че няма да бъде допуснат вариант за фалиране на Спартак и ново начало от "В" група.
По една заплата получиха 13-те футболисти на Спартак, които имат договори с клуба. Това стана вчера следобед. Така беше спасена контролната среща с Добруджа, която е днес от 18 ч. на стадион "Дружба" в Добрич. Треньорът Иван Петров пък обяви, че може да остави в ръцете на помощниците си Димитър Трендафилов и Илко Станчев отбора за този мач. Трендафилов е от два дни в екипа на Петров. Наставникът искал да изложи проблемите на отбора пред акционерите, за да може да се търси бързо решение.

Петима опитват да скъсат със "соколите"

Петима футболисти ще опитат да скъсат договорите си със Спартак на утрешното заседание на арбитражната комисия на БФС. Сърбите Дарко Савич и Урош Голубович ще се опитат да натопят клуба за неизплатени задължения към тях, Валентин Найденов и Марин Ценов пък са се разбрали да бъдат освободени по взаимно съгласие. По същата точка ще се раздели с отбора и Пламен Крумов. Нападателят игра една година като преотстъпен в Нафтекс и сега ще трябва формално да се раздели с бившия си клуб.

--- www.pozvanete.bg

Няма коментари: