четвъртък, септември 23, 2004

Окан Хасан “гори” за два мача, Сърбаков подписа

Халфът на Спартак Окан Хасан бе наказан с лишаване от състезателни права за 2 мача заради червения картон в мача срещу Несебър (2:1). Тогава 21-годишният футболист бе изгонен за удар без топка срещу Павел Колев. Освен наказанието, Хасан бе глобен с 800 лева. Веселин Сърбаков склони на предложените му условия и подписа договор със Спартак. Бившият футболист на Левски, игра за последно в Израел. Той, Боян Илиев и Антон Стефанов ще бъдат картотекирани утре за предстоящия мач с Нафтекс. След контузия в състава се завръща защитникът Калоян Каров. Очаква се сред титулярите да бъде върнат и основният футболист на тима Златин Михайлов, който носи капитанската лента в няколко от летните контроли. Злати остана на скамейката в мача с Несебър, но влизането му помогна за успеха с 2:1. За първи път през този сезон на вратата на “соколите” ще застане Генко Славов. Преотстъпеният от ЦСКА страж ще замени Георги Арнаудов, който се контузи на вчерашната тренировка.


Из архивите
Нафтекс - Спартак: Спартак е първият отбор отбелязал на Нафтекс пет гола, и то в Бургас. Това стана в първия кръг на сезона 2000/01. Тогава първи хеттрик в елита вкара Вальо Станчев, а след мача бе освободен италианския треньор на домакините Салваторе Полверино. Досега двата тима са играли 18 мача - 10 победи за Нафтекс, 3 ремита и 5 успеха за Спартак при обща голова разлика 36:24. Само в Бургас мачовете са 9, в които 7 пъти “шейховете” са побеждавали, един път двата тима правят реми и един път Спартак бие (21:11). Първият двубой между двата тима в елита е в първия кръг на 1995/96 - 5:2 за Нафтекс (4 гола на Веско Петков). Само Пламен Тимнев има попадения и за двата отбора в двубоите помежду им - 2 за Спартак и 1 за Нафтекс. Само Ники Станчев от сегашните играчи на “соколите” има гол срещу Нафтекс.


Спартак ще взима втори италиански скалп, Крумов аут
Футболистите на Спартак са твърдо решени да вземат поне една точка в предстоящото гостуване на бургаския Нафтекс. Варненци имат само една победа в тазгодишното първенство и са амбицирани да увеличат актива си на стадиона в квартал “Лазур”. Дори при частичен неуспех треньорският дует, който е начело на “шейховете” - Салваторе Бианкети и Клаудио Масели, ще бъде освободен. Ако това стане, то Спартак ще е изпратил в родината му втори италиански екип, който е водил Нафтекс. Преди четири години, след домакинска загуба на “шейховете” с 2:5 от Спартак, си тръгнаха Салваторе Полверино и помощниците му. Стана ясно още, че голмайсторът на Нафтекс Пламен Крумов може да отпадне за мача срещу бившия си отбор. Причината е получена бъбречна криза и отсъствието му от тренировките на отбора в последните два дни. Нисичкият нападател отиде в Бургас преди една година, но честите контузии не му позволяват да разкрие до край потенциала си.

---pozvanete.bg

Няма коментари: