сряда, септември 01, 2004

Петър Курдов не иска контроли през паузата

В ЦСКА се канели да разгромят Спартак заради нулевото реми от пролетта

Спартак почти сигурно няма да играе контролни срещи по време на подготвителния си лагер в Търговище, заяви за “Позвънете Новини” наставникът Петър Курдов. Вчера варненци заминаха за комплекса “Белият кон”, където ще останат до гостуването на ЦСКА, което е на 10 септември.
“Ще наблегнем на двуразови тренировки и много бягане. Аз не държа да играем контролни срещи по време на този десетдневен лагер. Ако местният Светкавица има пролука в програмата си, ще направим една проверка, но доколкото разбрах - този тим вече си е изготвил план за подготовка. Надявам се да успеем да решим проблема си с картотекирането и да ангажираме новите ни играчи. Честно казано дори аз не знам дали има развитие около случая “Иван Кризманич”. Има време, срокът не е изтекъл”, заяви Курдов.
Наставникът дочул, че отборът на ЦСКА се канел да разгроми Спартак в следващия кръг. “Червените” щели да си връщат за нулевото равенство във Варна през пролетния полусезон на миналото първенство.
“В ЦСКА се канели да ни разгромяват, такива неща достигат до моите уши. Стойко Сакалиев се канел най-много, а аз се чудя защо пък точно той. Откога пък и той взе да се кани?! Ние отиваме да играем футбол, пък каквото стане”, каза Курдов.
В автобуса на “соколите” за Търговище се качиха 25 футболисти. Във Варна остана Марин Ценов. Полузащитникът е контузен и най-вероятно още около две-три седмици ще бъде извън игра. “Марин ми каза, че го боли. Не искам да го мъча, затова прецених да го оставя във Варна, за да се възстанови напълно. По-нататък ще му направя индивидуален план за подготовка”, обясни Петър Курдов. Заради контузия за Търговище не потегли и вратарят Христо Николов-Бучи.
В срещата с “червените” в петия кръг няма да играе капитанът и играещ помощник-треньор Николай Станчев. 36-годишният ветеран бе наказан за един мач, заради червения картон, който получи в срещата с Родопа, загубена с 0:1 в морската столица.

--- pozvanete.bg

Няма коментари: