понеделник, септември 27, 2004

Спартак - Нафтекс 5:1

- Нафтекс: Симеонов, Даниел Христов, Кръстев, Бранимиров, Пенев, Мица (76 Баядеску), Борносузов, Димитров, Тодоров, Крумов (89 Старокин), Деян Христов (83 Михайлов)
- Спартак: Славов, Костадинов, Зарев (60 Михайлов), Георгиев, Лазаров, Софрониев, Петров, Ценов (66 Христов), Кателиев, Станчев, Караджов (72 Стефанов)
- Голмайстори: Димитров (13), Крумов (53, 84), Борносузов (71), Михайлов (87); Ценов (35)
- Жълт картон: Кателиев
- Съдия Ангел Ангелов
- Стадион “Нафтекс” - 500 зрители

Спартак издържа само едно полувреме в Бургас
“Соколите” загубиха с 1:5 от Нафтекс, Ценов вкара страхотен гол


Спартак допусна нова разгромна загуба с 1:5 при гостуването си на Нафтекс в мач от 7-ия кръг на “А” група. Варненци играха на ниво, но силите им стигнаха само за едно полувреме. За “шейховете” пък това бе втори успех от началото на първенството и на този етап двамата италиански треньори Салваторе Бианкети и Клаудио Масели няма да бъдат уволнявани. Освен това бургазлии прекъснаха головата си суша от последните четири кръга с цели пет попадения в този мач. Варненци играха силно през първата част, но допуснаха домакините да им поведат в резултата. В 13-ата минута Станимир Димитров отклони с глава топката след центриране на Радомир Тодоров от фаул и тя попадна зад Генко Славов. В 35-ата минута обаче полузащитникът на “соколите” Марин Ценов възстанови равенството. Той прехвърли технично вратаря с удар от 25 метра. За Ценов това бе личен реванш към бургаския клуб, който реши, че няма да разчита повече на него през лятната пауза. До почивката младият състав на варненци имаше и други положения за гол, но не успя да ги реализира. След почивката се развихри бившият голаджия на Спартак и настоящ на Нафтекс Пламен Крумов. Той покачи на 2:1 в 53-ата минута след подаване на Борносузов. В 71-ата минута след изпълнение на пряк свободен удар Борносузов доведе нещата до 3:1. Отново той бе в основата на четвъртия гол като изведе зад защитата на Спартак Пламен Крумов. Стрелецът не сгреши и този път за 4:1. Разгромът за варненци оформи резервата Кирил Михайлов в 87-ата минута.І Нафтекс -


Курдов: Не заслужавахме такава загуба

Старши треньорът на Спартак Петър Курдов отдаде главно на младостта разгромната загуба от Нафтекс с 1:5. “При такъв резултат коментарът е излишен. Все пак смятам, че не заслужавахме да загубим толкова убедително. Според мен се представихме добре, но силите ни стигнаха само за едно полувреме. Головете през втората част тотално ни сринаха психически. Отборът е млад и тепърва му предстои да израства. Ще се борим докрай, нищо все още не е изгубено. До края на първенството има още 23 кръга и може да стане всичко. Ще разчитаме главно на домакинските ни мачове до края на шампионата. Никой да не бърза да ни отписва”, каза Курдов. Неговият колега от Нафтекс Клаудио Масели пък бе убеден, че този успех ще влее нови сили на неговите подопечни и те ще започнат да побеждават оттук нататък.

--- pozvanete.bg

1 коментар:

Анонимен каза...

Jasno e vedhe che tvardo izpadame! Dano pone pochnat ot sega samo da rabotjat varhu nov boesposoben otbor za B-grupa!Tochkite veche ne sa vajni, vajno e da se gradi otbor za dogodina! Za da ne otidem i nie po dqvolite!
Samo Nie!Samo Spartak!