понеделник, септември 20, 2004

Спартак с първи точки, бие в продължението

Кателиев пропуска дузпа. Двата тима завършват с по 10 души. Гостите трошат вратата на съблекалнята

Спартак - Несебър 2:1
- Спартак: Арнаудов, Р. Георгиев, Лазаров, Петров, Костадинов, Станчев, Кателиев, Караджов, Христов (62 Хасан), Филипов (49 Михайлов), Радомиров (71 Бояджиев)
- Несебър: Линков, Панов (29 Няголов), Жечев, Г. Георгиев (86 Павлов), Банов, Трендафилов, Йонов, Томанов (27 Стоилов), Илиев, Илчев, Колев
- Голмайстори: Станчев (63), Бояджиев (90); Трендафилов (59)
- Жълти картони: Христов; Линков, Колев, Г. Георгиев, Илиев
- Червени картони: Хасан (68); Колев (68)
- Съдия Камен Алексиев
- Стадион “Спартак” - 400 зрители
Спартак спечели първа победа в тазгодишното първенство, надигравайки новака в елита Несебър с 2:1. Мачът бе изключително драматичен като вторият гол за “соколите” падна в първата минута на даденото от съдията Камен Алексиев продължение. Първото полувреме бе скучно, а атаките на двата отбора почти не създадоха опасности пред вратите. Ники Станчев можеше да вкара от пряк свободен удар, а Милен Христов не успя да се разпише с глава. В края на полувремето гостите на два пъти застражиха Георги Арнаудов чрез Страти Илиев и голмайстора си Васил Банов. Втората част бе коренно различна. В 57-ата минута Диян Кателиев бе спънат от Павел Колев в наказателното поле и Камен Алексиев отсъди дузпа за Спартак. Потърпевшият сам се нагърби с изпълнението, но вратарят Линков хвана удара му. Две минути след това гостите ликуваха. Пас отдясно намери непокрит Митко Трендафилов в центъра на атаката и останал сам срещу вратаря, халфът на гостите го прехвърли - 0:1. В 63-ата минута капитанът и играещ помощник-треньор на Спартак Ники Станчев успя да изравни с красив удар с глава. Резервата на домакините Окан Хасан пък престоя само шест минути на терена. Той и Павел Колев си размениха удари без топка и бяха изгонени. Развръзката дойде в продължението. Георги Костадинов центрира от фаул и резервата Живко Бояджиев с глава отбеляза за 2:1. След мача ядосаните футболисти на Несебър счупиха вратата на съблекалнята си на стадион "Спартак"


Петър Курдов: Срам ме беше докато гледах първата част

Наставникът на Спартак Петър Курдов бе изключително щастлив след края на мача с Несебър. “Нито за миг не съм се съмнявал преди този двубой, че ще го спечелим. Този успех ни бе изключително нужен, за да се успокоим и придобием самочувствие. През първото полувреме обаче играта бе много слаба, типична за българския футбол. Като треньор направо ме бе срам да гледам случващото се на терена. Милен Христов бе длъжен да вкара положението си, но уви. След гола на Несебър заиграхме освободено и логично победихме. Честито на варненския футбол, тъй като, както разбрах, и отборът на Черно море е победил! За мача с Нафтекс ще мислим от понеделник. Сега искаме да си отпразнуваме победата”, каза Курдов.
Неговият колега Николай Русев-Джангъра пък бе бесен от съдийството на Камен Алексиев и не се яви на пресконференцията. Той дори призова рефера да говори пред медиите вместо него. “Николай Русев не се яви пред вас, тъй като е афектиран и щеше да каже някоя глупост. Мачът беше решаващ и за двата отбора. Дойдохме във Варна поне за точка, но загубихме двубоя в психологически аспект”, заяви помощникът на Джангъра Иван Илчев. Спартаковци отпразнуваха успеха с купон във варненско фолк заведение заедно с президента си Иван Славков. Босът получи от играчите топка с автографи послучай рождения си ден.


Треньорът ще иска санкция за Окан Хасан

Старши треньорът на Спартак Петър Курдов ще настоява пред ръководството на клуба полузащитникът Окан Хасан да бъде наказан с глоба. Младокът влезе като резерва в 62-ата минута на мача с Несебър, но само шест по-късно получи червен картон, след като удари футболист на гостите. “Постъпката на Окан е недопустима. Не трябва така да си изпуска нервите във важен за нас момент. Ще настоявам пред ръководството той да бъде глобен жестоко. Във всеки мач получаваме картони за подобни невъздържани постъпки”, каза Курдов. Диян Кателиев, който пропусна от бялата точка пък заяви, че е мислел да бие дузпата в десния ъгъл, вместо в левия. “Не знам защо не направих това, но пропускът е факт. Мачът е свършил и за радост победихме. Който не е бил дузпи, той не е пропускал. Тръгваме нагоре”, коментира Кателиев.


Голмайсторът поздравява Иван Петров, двамата плачат

Героят за Спартак в мача с Несебър Живко Бояджиев изрази огромната си признателност към бившия си треньор Иван Петров. Халфът израсна в школата на бившия национал Феър плей. След края на мача Жиката отиде при Петров, прегърна го и двамата не успяха да сдържат сълзите си. “Доминирахме през целия мач и заслужено победихме. Двубоят обаче не тръгна добре за нас - пропуснахме дузпа, веднага след това ни вкараха. За радост, успяхме да излезем от психологическата дупка и взехме трите точки. Знаехме, че не можем да си позволим да загубим от тим като Несебър, тъй като нямахме нито една спечелена точка. Оттук-нататък трябва да вървим напред. Има доста мачове, които можем да спечелим”, каза Бояджиев. Иван Петров пък разкри, че е спрял отбора си от участие в североизточната “В” група, в знак на протест за присъдената служебна загуба с 0:3 от Дунав. Феър плей направи 2:2 с русенци, но ЗС на БФС им отне ремито заради нередовен играч.

--- pozvanete.bg

Няма коментари: