сряда, декември 07, 2005

Радослав Здравков: Горд съм с футболистите си за това, което правят

Старши треньорът на варненския Спартак Радослав Здравков се срещна с журналисти в "Пресцентър Варна".

- Г-н Здравков, каква е оценката ви за изминалия есенен дял на шампионата?
- Имахме един нелек сезон. Не бива да ни залъгва факта, че смес 9 точки актив пред преследвачите Хасково и Марица. Само ние си знаем през какви перипетии сме преминали. Не е сега момента да ги изяснявам. От спортно-техническа гледна точка ще разгледам нещата. Знаете, че поради една или друга причина 7-8 футболисти ни напуснаха още през лятото, къде заради наши грешки и неприятни обстоятелства. Бяхме група 24-25 души, които имаха качествата да играят в Спартак. Това ни даваше основание да смятаме, че сме един добре балансиран отбор. След като ни напуснаха някои баланса се наруши. Слава Богу, че все пак успяхме да се справим. Останаха футболисти, които могат да водят борба, останаха футболисти, които се раздадоха. Разликата между нас и другите отбори бе, че нашите играчи знаеха, искаха и можеха през първенството. Ние бяхме ако не най-добрия отбор, най-постоянния тим. В никакъв случай не искам да кажа, че в групата ни има слаби отбори. Определено смятам, че съм удовлетворен от работата на треньорския щаб. Горд съм, от своите футболисти.
- Взехте ли решение дали да оттеглите молбата си за разтрогване на договора със Спартак или да я задържите в БФС?
- Ще ви кажа за какво говорихме с президента преди около 2 седмици. Не знам защо в медиите се появи информацията, че сме обсъждали селекцията и подготовката на отбора. Това не е така. Меко казано е несериозно да сме говорили за селекцията, тъй като на стадиона няма ток и вода. Въпреки това доведохме 3-ма нови играчи - 2-ма полузащитници и 1 защитник. Ще видим ако ги одобрим какво ще можем да им предложим. Нямам представа как ще се развият нещата до края на тренировките ни тази година. В тази молба съм обяснил какви са причините за желанието ми да напусна. Доколкото знам в края на декември или началото на януари има арбитраж.
- Колко от условията, които поставихте на ръководството при приемане на контракта със Спартак, са изпълнени през футболната есен?
- Много малко. Идеята беше аз да се занимавам с 99% от нещата в клуба, а не е така.
- Как ще мине пролетния полусезон, ако няма нови попълнения?
- Ще изпитаме трудности, защото се трупат картони. Основни наши играчи ще пропускат мачове, но въпреки това смятам, че и само с тези футболисти, макар и трудно "партак ще влезе в А група.
- Запознато ли е ръководството на клуба с проблемите в отбора?
- Когато говорихме с вас преди известно време, хора от ръководството излязоха и казаха, че комуникация с треньорския щаб има. Добре, но вчера вие и ваши колеги дойдохте на стадиона и видяхте, че няма ток и вода. Знаят. От миналата седмица се знае, че няма ток и вода. Аз бия 500 км да дойда и да тренирам момчетата, а на стадиона сме само футболистите, треньорите, домакина и администратора. Никой не се появи - нито изпълнителни директори нито членове на борда на директорите. Когато ни трябват тези хора ги няма на стадиона. Днес и да няма ток и вода ще тренираме. После ще се приберем по квартири и хотели и ще се изкъпем. Не виждам какво толкова излиза от устата ми - това са факти.
- Последен въпрос. Защо барманът в клубното барче бай Пешо не е на работа вече?
- Всички сме неприятно изненадани. Ако наистина се занимавах с 99% от нещата в клуба щях да ви дам отговор. Той бе част от колектива и отбора.

--- ole-bg.com & www.presscentervarna.info

Няма коментари: