вторник, декември 13, 2005

Диян Кателиев: Спартак е с класа над отборите в Б група

Диян Кателиев изигра поредния си силен сезон с екипа на Спартак макар и в Източната Б група. Още с идването си при "соколите" халфът загатна за големия си потенциал и бързо се наложи в титулярния състав. С екипа на варненци той стана обект на интерес, както от елитни български тимове, така и от отбори в чужбина.

- Дидо, каква е равносметката за "Спартак" след изиграването на мачовете от есенния дял на първенството?
- Още в самото начало на шампионата казах, че ще имаме 9 точки аванс пред втория в класирането. Радвам се, че познах. Естествено, не очаквах, че ще завършим полусезона без загуба, но в крайна сметка показахме и повече желание и възможности от другите отбори.
- И все пак още през лятото напуснаха играчи. Това не те ли накара да си помислиш, че може и да не е толкова розово положението в шампионата?
- Нито за миг не съм си помислил, че няма да сме първи. Да, малко по-трудно стана, но ние показахме, че сме с една класа над отборите в Б група. Само вижте какво направихме с "Хасково". Уж са ни пряк конкурент, а ние отидохме и ги бихме на техен терен. Във Варна ще ги бием 3-4 гола разлика. Просто "Спартак" не е отбор за Б група - това е факт.
- Казаха ли ви нещо от ръководството? Например кой ще е треньор на "Спартак" през пролетта?
- Не, никой нищо не ни е казал. Ние си тренираме на стадиона. Който иска, идва в понеделник, сряда и петък. Дано ръководството направи всичко възможно да задържи Ради Здравков и Методи Томанов. Мисля, че работихме много правилно и това трябва да продължи. Все пак шефовете имат думата.
- Кой от новите играчи на "Спартак" се интегрира най-добре в отбора през тази есен?
- Безспорно най-добре пасна Траян Дянков. Той е опитен играч и много ни помогна. Владко Мирчев също има голям потенциал. Малък е още, но ако се работи правилно, може да даде много повече. Изобщо младите момчета в тима се представиха на ниво и показаха хъс и желание за победи.
- Договорът ти със "Спартак" е до юни 2006 година. Разговаряно ли е с теб за удължаване на контракта?
- Не, не са ме търсили. По принцип мисля, че ще играя не само до лятото в "Спартак".
- А търсили ли са те други отбори и има ли интерес към теб?
- Имам предложения за трансфер. Те са от 2 български отбора и един от чужбина. Не ми се коментира тази тема, тъй като на дневен план за мен е "Спартак".
- Влизате ли в А група, ако не се случат някакви кардинални сътресения в отбора?
- 100% сме в елита. Тук е мястото да спомена, че се присъединявам към думите на наставника на "Светкавица" Пламен Донев, че само ние може да спрам самите себе си по пътя към влизането в А група.

Няма коментари: