сряда, декември 21, 2005

Ради Здравков: Искам да завърша започнатото в Спартак - влизане в А група

Старши треньорът на Спартак Ради Здравков се срещна с клубния президент Иван Славков и след проведения разговор стигнаха до решението да остане начело на "соколите". Бившият национал веднага отпътува за София, откъдето заедно с помощника си Методи Томанов ще мисли за селекцията на Спартак.

- Г-н Здравков, разбрахме, че оставате начело на Спартак. Явно сте се разбрали с клубния президент Иван Славков?
- Хващате ме в неудобна за мен ситуация. Пътувам за София, пътищата са ужасни - виелици и преспи само, но ще ви кажа. Да, оставаме в Спартак с Мето Томанов. Срещнах се с президента Иван Славков, като мисля, че разбрали не е точната дума. Имахме да уточняваме някои неща. И двамата имаме желанието и усещането, че клубът трябва да се развива професионално. Необходими са някои промени. Президентът ми гарантира, че всичко ще е точно. Знаейки усилията, които полага Иван Славков за Спартак, съм убеден, че ненапразно сме провели разговора. Това ме удовлетворява. Имаше и пропуски в организационен план. Така или иначе, видях причина да остана и да завърша това, което сме започнали през есента.
- Предполагам, че сте доволен, след като така се развиха събитията в Спартак?
- По-точно е обнадежден.
- Предстоят празници. Какво ще си пожелаете?
- Искам да отправя пожелание към хората, които работят в клуба. Благодаря им за усилията дори и в най-тежките моменти. Пожелавам им една по-спокойна година - без излишно напрежение. Дано успеем да изпълним и целта си, да влезем в А група. Пожелавам си от ден на ден клубът да израства и да функционира професионално. Да намерим подходящите хора, които да ни помогнат в изпълнинето на целта ни. Да сме весели, здрави и щастливи.
- Последен въпрос. Кога ще мислите за селекцията на отбора?
- Редно е в оставащите дни да впрегнем всичките си усилия. Да използваме всичките си контакти и да преценим максимално добре точно от кои футболисти ще има нужда Спартак. Веднага искам да направя едно уточнение. През зимата е доста трудно да се говори за сериозни попълнения и сериозна селекция. Ако има такива хора, то това са единични случаи. При всички положения желанието ни е, когато започнем подготовката на 9 януари, групата ни да е оформена.

--- ole-bg.com

Няма коментари: