понеделник, август 14, 2006

Спартак пада 3:0 от Левски, “сините” портят две дузпи

Левски срази Спартак (Варна) с 3:0 в мач от втория кръг на “А” група пред около 2000 зрители на стадион “Георги Аспарухов”. “Сините” превъзхождаха тотално своя съперник, като освен трите попадения, изпуснаха две дузпи и на два пъти нацелиха гредите. Вратарят на варненци Генко Славов се превърна в герой за своя тим, спасявайки едната дузпа и още куп положения. Христо Йовов откри резултата секунди преди почивката, разписвайки се от свободен удар. По този начин крилото най-после вкара гол, което не му се бе удавало от есенния мач с Олимпик (Марсилия). Иначе пропуски направиха Седрик Бардон и Емил Ангелов. През второто полувреме в игра се появи Георги Иванов-Гонзо, заменил Бардон. Любимецът на “синята публика” зарадва феновете с гол с глава в 49-ата минута. В 66-ата минута домакините получиха право да изпълнят дузпа. Емил Ангелов застана зад топката, но Славов спаси. Пет минути по-късно Гонзо нацели напречната греда от дузпа. Централният нападател обаче се реваншира в края на мача, като направи класическото 3:0.

Левски - Спартак (Вн) 3:0
- Левски: Н. Михайлов, Миланов, Томашич, Еромоигбе, Йовов (55 Борносузов), Минев, М. Иванов, Ст. Ангелов, Бардон (46 Г. Иванов), Ем. Ангелов (73 Балтанов), Коприваров
- Спартак: Славов, Пейков, Н. Ненов, Арангелов, Ив. Тодоров, Станчев (73 Вълков), Радулов (67 Н. Филипов), Каталиев, Б. Илиев, Радомиров (49 Вл. Василев), Ст. Ненов
- Голмайстори: Йовов (45), Г. Иванов (49, 82)
- Жълти картони: Б. Илиев
- Съдия: Ивайло Бозев (Пловдив)
- Стадион “Георги Аспарухов” - 2000 зрители

--- pozvanete.bg


Миро Миронов: За следващия мач сме на друга вълна

Старши треньорът на Спартак Мирослав Миронов призна, че Левски е победил заслужено и че най-важният двубой за неговия тим е в следващия кръг, когато във Варна идва Рилски спортист. “Левски заслужено победи. Доволен съм от старанието и желанието, показани от моите футболисти. През второто полувреме се опитахме нещо да направим, но не успяхме. Играхме защитно, но какво да направим, да нападаме Левски на “Герена” ли? Ако го направим, ще паднем с 6-7 гола разлика. От следващия мач вече ще сме настроени на друга вълна. Доволен съм от добрата форма на вратаря Генко Славов, който е главен виновник за минималните загуби в първите ни две срещи. В ЦСКА той не сполучи, но съм убеден, че големите отбори вече забелязват неговата класа и постоянство. “А” групата е съставена от 4-5 добри отбора, няколко от средна класа и пет-шест от нашата черга”, коментира Миронов. “Взехме задължителните три точки и няма какво толкова да коментирам за самия мач. Всеки от играчите трябва да дава пълните си сили в съответната среща, защото хората искат да гледат Левски в най-добрата му светлина. Всеки може да изпусне дузпа. Радвам се, че пропуските не бяха фатални. Все пак трябва да има по-голяма мотивация. Доволен съм от някои от резервите, но не от всички. Общо взето нямаме полза от такива мачове. Тимът на Спартак е домакински отбор и ще разчита да вземе нещо само във Варна”, коментира треньорът на Левски Станимир Стоилов.

--- pozvanete.bg


Мнения

- Нено Ненов, футболист на Спартак: “Въобще не мислим за битката за оцеляване, защото мисля, че мястото ни е по-напред в класирането. Имаме добър отбор. Нормално е да загубим срещу Литекс и Левски. Все пак те са сред основните претенденти за титлата в България. Едната дузпа не беше реална, но е номално съдията да им помогне през второто полувреме”.

- Николай Станчев, капитан и играещ помощник-треньор на Спартак: “Ние дойдохме да не загубим с много. Левски е №1 в България, доказаха го многократно. Ние сме събрали нов отбор и в тези първи мачове трябваше да се поопознаем”.

- Генко Славов, вратар на Спартак: “За нас първенството започва от следващия кръг, когато ни е първият домакински мач. Все още ни липсва синхрон, тъй като повечето момчета са отскоро в тима. Не съжалявам, че напуснах ЦСКА и облякох екипа на Спартак. На 25 години съм и бъдещето е пред мен. Левски си е Левски, мачкат от първата до последната минута. Важното е да победим в неделя. Тогава е мачът на истината за нас. Първите два мача бяха, за да се поопознаем. Досега бяхме принудени да се браним, но сега ще трябва да организираме атаки. Отборът е жаден да бележи голове. Трябва на всяка цена да вземем глътка въздух срещу Рилецо в неделя, защото после става много трудно, идва Славия, преди това гостуваме на ЦСКА”.

- Христо Йовов, футболист Левски: “Мотивацията на отбора не бе добра. Това е логично, защото е едно да играеш пред 20 000 и и друго пред 2000. Време бе да вкарам гол и това е много радостно. На мнение съм, че “А” група трябва да се стесни до 8-10 тима”.

--- pozvanete.bg

Няма коментари: