понеделник, август 14, 2006

Боян Илиев: От Милан може да кажат, че не искат отбор като Левски в Шампионската лига

Универсалният играч на варненския Спартак Боян Илиев отново се представи на висота в мача с Левски на стадион Георги Аспарухов. Боци спечели доста топки в срещата, получи жълт картон и в крайна сметка си тръгна от столицата с надут глезен.

- Боби, какъв е коментарът ти за мача в София?
- Какво да коментирам. Няма такова нещо като съдийството в срещата. Но иначе резултатът е реален.
- Какво имаш предвид? От лагера на сините казаха, че в А група не трябва да има отбори като Спартак...
- Така ли са казали? Ами щом е така, дай да си играят 5 отбора и това да е първенството. Като са много добри, няма за какво да се напъват толкова. Левски ще ни бие и без това. Ние не можем да се сравняваме с тях. Само не мога да разбера защо Наско Сираков и Мъри Стоилов крещяха на съдията (б. а. - главен съдия в мача бе Ивайло Бозев) в срещата на почивката в тунела. И той какво мислите, че направи - както си свиреше за Левски, така започна още повече да ги подкрепя.
- За кое отсъждане имаш претенции?
- При първия гол нямаше никакво нарушение срещу Христо Йовов. От този фаул падна и първото попадение. Пак казвам, че Левски е по-добрият отбор, ама да се свири така в тяхна полза, е нереално. Тоя, шуменският им играч, Деко ли беше, ме спъва отзад и съдията не му показва картон. Глезенът ми е надут и не знам дали ще мога да играя срещу Рилски спортист. Аз без да ритам Коприваров и веднага жълтият картон е в ръката му. Изобщо съдията свири безброй нереални фаулове в наш ущърб.
Левски може да ни бие и без намесата на съдията, но пък да се меси и той, вече е прекалено. И един ваш колега ни е оплюл в столично радио (б. а. - Томислав Русев в радио Гонг) - ами така е, ако взема заплата от Левски, така ще си говори човекът.
- Сериозна ли е травмата ти в глезена?
- В понеделник докторът ще ме прегледа и ще каже какво е състоянието ми.
- Може ли да е понижен тонусът в Спартак след двете загуби на старта на първенството?
- Не, в никакъв случай. Ние най-малко с Левски можем да се сравняваме. Гледаме напред. Трябва да победим отборите от нашата черга и това е. Само че бягаш, скачаш, мъчиш се и съдията не ти дава да покажеш това, което можеш. Дай Боже, Левски да влезе в Шампионската лига. Тогава от Милан може да кажат, че не искат отбори като тях в тази надпревара. Не е справедливо съдиите да се подиграват с труда на футболисти, треньори и ръководители.

--- ole-bg.com /От Калоян Златков, в. "Черно море"/

Няма коментари: