събота, август 19, 2006

Иван Динов взима акциите на Митко Събев в Спартак

Тежките финансови моменти за варненския футболен клуб Спартак се очаква да плиключат с идването на новия акционер Иван Велинов Динов. 31-годишният бизнесмен бе представен днес пред медиите, макар и да не присъства на пресконференцията. За столичанина разказа членът на управата и акционер в клуба Руси Динков (на снимката), който има основна заслуга Динов да бъде привлечен като съсобственик на "соколите". Той ще получи 35 процента от акциите на Спартак, които досега бяха собственост на Митко Събев, разкри Руси Динков.
"Новият съпрезидент на отбора Иван Динов е на 31 години и има 14-15 фирми. Той е собственик и главен акционер на "София билдинг груп", на "Български инвестиционен фонд", има транспортна фирма в САЩ с около 60 тира, представителство в Англия, агенция за недвижими имоти във Варна, работеща директно с Острова и други. Джиросани са му 35 процента от акциите. Те бяха досега на Митко Събев. Иван Славков остава мажоритарен собственик на клуба, като впоследствие с Иван Динов може да се разберат и за даване на още акции. Още от миналата седмица той започна да дава пари за клуба. Поръчал е и автобус, който струва около 200 хиляди лева. Вече ще се работи в друг ритъм в клуба. Ще се плащат премиите и заплатите на точните дати", разкри Руси Динков. От пресслужбата на клуба добавиха, че автобусът ще пристигне на 12 септември във Варна. На цвят рейсът е тъмносин. Оборудван е с плазмени телевизори, климатик и всички екстри, които да осигурят задължителния комфорт на спортно-техническото ръководство и футболистите при пътуванията.
На фланелките на "соколите" няма да бъде изписано името на някоя от фирмите на Иван Динов, по негово желание. Той ще присъства на първия домакински мач на Спартак за сезона срещу Рилски спортист в неделя.

--- ole-bg.com

Няма коментари: