петък, август 11, 2006

Владко Мирчев преотстъпен на Черноморец 919

Нападателят на Спартак (Варна) Владислав Мирчев ще играе в бургаския Черноморец 919 през новия сезон, след като президентите на двата отбора се разбраха за трансфера.

Днес той пътува за Бургас и се разбра за личните си условия с новия член на Източната "Б" група. Талантливият футболист ще играе при Димитър Димитров-Херо като преотстъпен до Нова година, след което ще бъде закупен от бургазлии. Причината той да бъде под наем половин сезон по всяка вероятност е невъзможността на този етап да бъде картотекиран като собствен футболист на Черноморец 919. От ръководството на "соколите" не пожелаха да разкрият подробности по трансфера.
"Преговорите се водят на ниво президенти. Явно финансовата оферта е сериозна и заради това аз няма как да не дам съгласието си", обясни наставникът Мирослав Миронов на пресконференция днес на обяд, когато трансферът все още не беше факт.
19-годишният футболист е сред най-големите таланти на клуба от последните няколко години. Той дебютира за мъжкия тим още през сезона 2004/05, след който игра в почти всичките мачове на тима в победния сезон в Източната "Б" група. Там той вкара четири попадения, след което подсили заедно с Иво Кирчев старшата възраст и помогна на отбора да стигне до четвъртфиналите на републиканското първенство. Освен това до преди два месеца Владко бе основен футболист в юношеския национален отбор до 19 години.
В Черноморец през това лято отиде и друг доскорошен футболист на Спартак - Траян Дянков. Там са още юношата на "соколите" Радомир Тодоров и ексфутболистите на варненци Пламен Крумов, Станислав Жеков, Милен Христов и Марин Ценов. Към Владко е имало интерес и от Литекс, но явно бургазлии са били по-настоятелни за привличането му.

--- ole-bg.com


Мирослав Миронов: Отиваме да играем добър футбол срещу Левски

Старши треньорът на варненския Спартак Мирослав Миронов не храни кой знае какви надежди за някакъв успех срещу Левски във II кръг на А група в събота. "Излишно е да казвам какъв отбор са столичани. Ние само може да спечелим от това, че играем срещу шампионите, които диктуват футболната мода у нас. Отиваме да играем добър футбол в столицата. За нас най-важното е с всеки изминал мач синхронът между отделните звена да става все по-добър. На всички е ясно, че за Спартак мачът на истината е с Рилски спортист. Наставникът за пореден път подчерта, че при "соколите" няма титуляри и резерви. "Който показва старание в тренировките, на терена и извън него, ще играе. Същото важи и в обратната посока. Силно се надявам след мача с Левски да избистрим основния състав на отбора. Истината е, че много трудно ще се доберем до успех срещу Левски. Ще видим какво ще сънувам в петък и ще преценя с какъв състав ще излезем срещу столичани", завърши шегувайки се специалистът.

--- ole-bg.com


"Соколите" няма да разузнават Рилски спортист

От щаба на "Спартак" (Вн) няма да разузнават Рилски спортист, с който се срещат в III кръг на А група. Треньорският щаб е преценил, че "Рилецо" играе с един и същи състав от най-малко 2 години и заради това няма да обърне специално внимание на противниковата игра. "Много добре пъзнавам съперника, така че не виждам смисъл да ги разузнаваме. В отбора играчите са заедно от 2 години, играл съм срещу тях и ги познавам доста добре. Най-важно за нас е да си повярваме, можем да се представим добре, да сплотим колектива, да има вяра. Само така ще можем да вървим леко напред. Е, понякога се получават и негативни резултати, но така е във футбола. Не е голям проблем", заяви наставникът Мирослав Миронов.

--- ole-bg.com

Няма коментари: