събота, август 19, 2006

Само Боян Илиев под въпрос за мача с Рилецо

Единственият футболист на Спартак, чието участие в срещата с Рилски спортист е под въпрос, е Боян Илиев. Универсалният футболист продължава да се оплаква от контузия в глезена и адуктора и за неговото включване в игра ще се решава в последния момент. Другият футболист, който се оплакваше от травма през седмицата е Йонко Пейков, но той ще играе срещу победителя от Западната "Б" група.
лявото крило на отбора Николай Филипов (на снимката) заяви, че настроението в отбора е приповдигнато. "Заради събитията от последните десетина дни и новините за новия спонсор на клуба, настроението при нас е приповдигнато. Всички вярваме и се надяваме да победим в неделя. Гарантирам, че всеки от нас ще се раздаде до краен предел, за да зарадва публиката и новия акционер в клуба с трите точки", заяви на пресконференцията вчера Филипов, който бе част от отбора, извоювал първото място в Източната "Б" група през последния сезон.

--- ole-bg.com


Миро Миронов очаква много тежък мач с Рилски спортист

Старши треньорът на Спартак (Вн) Мирослав Миронов подхожда с нужния респект към предстоящия съперник на тима Рилски спортист. Двата отбора излизат един срещу друг в мач от третия кръг на "А" група в неделя от 18 ч. на стадион "Спартак", а главен съдия е Димитър Димитров-Каубоя.
"За пореден път ще кажа, че Рилски спортист не трябва да бъде подценяван от никого. Това е силен и костелив отбор. Футболистите там играят вече 4-5 години заедно и са балансьорът между "А" и "Б" групата. В Рилецо има 7-8 основни състезатели като Васко Киров, Соколов, Пътников, Маринов, Аджов и Гемеджиев, които са много добре сработени. Имат амбициозен президент в лицето на Юри Галев, който милее за отбора си. Двата тима сме на едно ниво. При нас има вълнение, тъй като е първи мач пред наша публика. Имаме 14 нови състезатели, а отбор се гради поне година-две. Вярвам, че този приятен полъх от добрите новини в клуба в последната седмица, ще повлие добре на момчетата. Винаги съм бил оптимист, в противен случай нямаше да съм в Спартак", каза Миронов.
"Постоянно ни критикуват за това, че сме били дефанзивни срещу Левски, но трябва да се играе рационално, в зависимост от съперника. В други мачове ще сме агресивни. Смятам, че придобихме опит и самочувствие от двете срещи със сериозните отбори, каквито безспорно са Левски и Литекс. А и съм убеден, че от тях всички ще загубят, дори с повече голове", коментира специалистът.

--- ole-bg.com

Няма коментари: