неделя, август 15, 2010

Фенският Спартак тръгна с 5:1

Създаденият от феновете на Спартак Варна клуб тръгна с 5:1 като гост в мач от Севериозточната В група. Тимът на бойко Каменов надигра Рапид Дивдядово, който е от отборите с амбиции за първите места. Варненци бяха подкрепяни от 300 привърженици, които не спряха да пеят през целия мач.
Марин Петров откри резултата от дузпа за гостите през първото полувреме. Марко Илич пък направи 0:3 с два гола в първия четвърт час на втората част. В 47-ата минута Живко Бояджиев проби отдясно и върна топката на границата на наказателното поле, откъдето сърбинът безпроблемно я вкара за 0:2, а в 60-ата техничният футболист засече центриране отляво. Домакините намалиха на 1:3 в 67-ата минута. В 75-ата минута Иван Караджов се възползва от добра атака в центъра и пас на Марин Петров за 1:4, а в 83-ата вкара за 1:5 след центриране на Румен Александров отляво.

--- ole-bg.com / снимки: UP





200 викаха за варненци в Дивдядово

Фенският „Спартак” на практика се чувстваше като у дома си на стадион „Чавдар” в Дивдядово. Над 200 привърженици от Варна пристигнаха в шуменския квартал с един автобус и десетки леки автомобили. Феновете окупираха по-голямата част от стадиона и не спряха да пеят песни през всичките 90 минути, създавайки атмосфера, непонятна досега за Североизточната „В” група.

Иначе общо на стадиона имаше около 300 зрители, като 100 от тях подкрепяха домакините. Те обаче дори не опитаха да се надвикват с ултрасите от морската столица, а кротко си гледаха мача, докато ехтеше „Само Спартак”.

--- pozvanete.bg / снимка: UP

Ударен старт за фенския „Спартак”

Фенският „Спартак” започна по отличен начин сезона в Североизточната „В” група. Отборът, воден от Бойко Каменов, удари като гост с 5:1 един от основните си конкуренти за първото място - „Рапид” (Дивдядово). Варненци надиграха съперника си по всички показатели за удоволствие на феновете, пропътували разстоянието от Варна. От самото начало „Спартак” овладя средата на терена, налагайки превес и търсейки агресивно гола. Той не закъсня и в 24-ата минута резултатът вече бе 0:1. При поредната атака на тима защитник на домакините игра с ръка в наказателното поле и реферът отсъди дузпа. От бялата точка капитанът Марин Петров реализира хладнокръвно. Попадението стъписа дивдядовци, а гостите можеха още до почивката да удвоят, но пропуски направиха Румен Александров и Марко Илич. Минута след почивката обаче сърбинът се поправи и отбеляза втори гол за фенския „Спартак”. Малко след това Пламен Кънев намали за „Рапид”, но сърбинът с трети гол уби интригата. До края варненци се забавляваха на терена, а влезлият като резерва Иван Караджов наниза нови две попадения, с които оформи крайния разгромен резултат.

„Страхотно играхме, просто няма какво да кажа. Много силно наше представяне”, обяви щастливият спортно-технически директор Иван Найденов.

Съставът на фенския „Спартак”: Ив. Маринов, Любенов, В. Маринов, Жорев, Керацин, Бомбов, Косев (70 Николов), Бояджиев, М. Петров (84 Пенев), Илич (65 Караджов), Александров

--- pozvanete.bg

Няма коментари: