събота, август 28, 2010

АНДРЕЙ ТРАЙКОВ: Честита 92-годишнина на всички фенове на "Спартак"! "Брайтбилд", ние не сме стока за продан!

Обръщам се към вас, медиите, защото не мога да остана безучастен към събитията случващи се с любимия ми клуб "Спартак" (Варна). Изразните средства, с които разполагам, не са достатъчни за да изразя възнущението ми от факта, че клубната емблема и името "Спартак" са собственост на фирмата "Брайтбилд". Всъщност, може ли някой от тези до болка известни нам "ръководители" да обясни
на мен и хилядите други привърженици на славния някога "Спартак" защо и как са продали емблемата на клуба?
В тази връзка бих желал да отправя своя апел към т.нар. "ръководство" на ФК Инжстрой - скъпи ведомствени "ръководители", марката "Спартак" е на феновете, на хората, които са дали своите сърце и душа за нея. Името и емблемата на "Спартак" не могат да бъдат собственост, тъй като изконното място на тези магически символи е в нашите сърца, в сърцата на тези, които живеят с радостите и неволите на този клуб!
А какво правите вие? Вие опорочихте всичко, свързано с нашата любов. Очернихте и омаскарихте името на НАШИЯ отбор. Това, което вие се опитвате да правите, е всичко друго, но не и футбол , не и спорт. Вашите користни цели противоречат на всякакво спортно начало. Защото спортът и в частност футболът, се правят за феновете и за идеалите на честното съревнование и радостта от играта. А вие направихте така, че т.нар. от вас марка "Спартак" да гние в аматьорския футбол. И не само това - изгонихте ни от собствения ни стадион, и колко смехотворно, се опитвате да си напазарувате фенове.
В крайна сметка - очевидно е повече от крайно време е да си ходите, време е вече просто да изчезнете! И, моля ви, вземете с вас всички онези фенове с шапките, докато все още не е късно.
И да не забравя в заключение - проектчето, което днес беше представено пред стадиона, е уникално. Браво, или аферим, както биха казали моментните властелини на нашия стадион !!! Идеята за фен клуб със 144 места е невероятна, остава да се намерят и фенове. Всъщност, не е ли по-добре да платите тока и водата на децата на стадион "Локомотив", защото там може да плъзне някой вирус всеки момент?!
Честита годишнина на "Брайт Билд" и, моля ви, заминавайте си, че взе да ви става много!

- Андрей Трайков

Няма коментари: