вторник, август 31, 2010

Глобиха фенове за боя на „Спартак“

За противообществени прояви в нарушение на Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия районният съд във Варна наложи глоби на двама футболни запалянковци. Те са за непристойни прояви след неделния мач на стадион „Спартак“. На излизане от стадиона 23-годишният Георги Симеонов е отправил обидни изрази към полицейските служители, охраняващи изхода. Младежът е с чисто съдебно минало и няма регистрирани досега криминални или противообществени прояви. В съдебната зала той публично поднесе извиненията си към служителите на реда и бе наказан с минималната по размер санкция по Указа за борба с дребното хулиганство – глоба от 200 лв.
33-годишният Живко Стамов е наказан с 500 лева глоба от съда за това, че отправял ругатни и нецензурни реплики към полицейски служители при опита им да предотвратят безредиците през второто полувреме. Непосредствено след мача Стамов, който бил употребил алкохол, отишъл заедно с други футболни фенове пред сградата на Второ РУ на МВР и продължил да се държи предизвикателно и арогантно към органите на реда, което наложило неговото задържане.
Решенията и наложените от районния съд административни наказания са окончателни и не подлежат на обжалване.

--- narodnodelo.bg
 
 
Двама фенове са арестувани за вандалски прояви срещу полицаи по време на срещата „Спартак 1918“ - „Соколите“ в неделя. Единият униформен служител на реда е настанен в болница с натрошен нос.
Във Второ РУП се е тъжил 41-годишен командир на отделение патрулно-постова служба във Второ РУП, че неизвестно лице е извършило действия, грубо нарушаващи явно неуважение към обществото. Деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта – нанасяне на удар с крак в областта на гърдите на полицейския служител. След оперативно-издирвателни действия е установен извършителят – В.Ю., 24 г., от Варна, който не работи и не е осъждан. Материалите са докладвани на прокурор. Образувано е бързо полицейско производство по чл. 325, ал. 2 от НК.
Във Второ РУП се е тъжил и 25-годишен варненец, служител на ОД – МВР – Варна, че неизвестен е изкъртил пластмасова седалка, която хвърлил по него и натрошил носните му костици. Същият е настанен за лечение в МБАЛ „Св. Анна“. Установен и извършителят – М.Г., 29 г., от Варна Започнато е бързо полицейско производство по чл. 131, ал. 2, т. 3 от НК.

--- narodnodelo.bg

Няма коментари: