вторник, август 10, 2010

Фенският Спартак гони първото място във В група

Учреденият от феновете на Спартак Варна клуб представи днес новия си президент – общинкският съветник Неделчо Михайлов. Отборът ще участва в Североизточната В група и целат, която ще гони е първото място в класирането. Спортно технически директор е бившият играч на Славия и Спартак Варна Иван Найденов, а старши треньор – Бойко Каменов. Ръководството на фенвския Спартак благодари на футболен клуб Тополи, с чийто лиценз ще участва във В група. Вариантите за домакински стадион са два – в село Тополи и на терена на Грандхотел Варна. Бюджетът ще е между 160 и 180 хиляди лева. Днес ръководството показа и новата екипировка, с която ще играе през новия шампионат. Тя е на немския спортен концерн Пума. Наставникът Бойко Каменов е изградил отбор от опитни и млади футболисти, а за основни съперници за първото място определи Спартак 1918 и шуменските Волов и Макак. Стана ясно, че клубът е запазил в съда името Шипченски сокол и е много вероятно от зимата да се преименува. 

--- ole-bg.com


НЕДЕЛЧО: Поемам ръководството на истинския "Спартак", този на феновете! 180 000 лева годишен бюджет за целия клуб!  

"Няма смисъл да обяснявам заболяването "Спартак". Вие добре го знаете. На 7 юли водени единствено от ентусиазма си и чистото отношение към един клуб със славна история се събрахме и
проведохме учредително събрание за възраждането на този клуб. Трагично състояние на един клуб, който има традиция и е участвал на европейската сцена. Този отбор бе съсипан.Този отбор е в унизително състояние. Между ръководството и феновете съществува непреодолима пропаст. Има Бог и един Бог е силен, когато има някой да вярва в него. За съжаление в "Спартак" на този етап вяра няма. База, стадион и съблекални има, но няма кой да вярва в този отбор. На другия полюс - има привърженици и отбор, но няма никаква база и възможност за водене на нормална тренировъчна дейност. Става дума за другия "Спартак". Преди седмица получих предложение да поема ръководството на "Спартак" на феновете. Бавно вземам решение, но реша ли, то е категорично. В случая приех. Поемам истинския ФК Спартак. Прекланям се хората, които водят този отбор сега. Ние ще участваме с лиценза на ФК "Тополи" и още веднъж благодаря на тези хора, които повярваха в мен и ме поканиха. Тръгваме от нулата, а пътят ще е много дълъг. От мен лоша дума за другия варненски "Спартак" няма да чуете. Причината на този етап да не се наричаме Спартак са безкрайните жалби именно от този клуб до съда за да спечелят марката "Спартак". Не сме далече от идеята да се наричаме и “Шипченски сокол”. Също мислим по този въпрос", призна Неделчо Михайлов.
На пресконференциятта бе показан и новият екип на отбора, който не е традиционния на Спартак-синьо и бяло, а тъмно синьо.
Стана ясно, че бюджетът на клуба ще бъде сформиран с оглед на целта пред тима - влизане в “Б” група. Общият бюджет за отбора и ДЮШ е около 180 000 лв за една година. Домакинските си срещи отборът ще играе в с.Тополи или на стадиона на гранд хотел “Варна”.
"Групата на отбора е от 23 футболисти. Подготовката върви добре. Селекцията е добра на фона на останалите отбори в групата ни. Оптимист съм и смятам, че имаме реални шансове да влезем в “Б” група догодина. Най-сериозните ни съперници са двата шуменски отбора и "Спартак 1918", каза треньорът Бойко Каменов.
Иван Найденов добави, че за ДЮШ ще ползват деца от бивша частна детска школа, както и деца от школата на Аксаково.

--- varna-sport.com


Видео : http://reporteri.bg/video.php?get=728

Няма коментари: