събота, август 28, 2010

Новини около най-безумният мач

 

Смазващо предимство по трибуните за фенския отбор 

Огромна част от привържениците на „соколите” ще подкрепят клуба, който ще бъде в ролята на гост

Отборът на феновете на „Спартак” ще има смазващо предимство по трибуните на стадион „Спартак” за срещата от третия кръг на Североизточната „В” група в неделя. Очаква се огромна част от привържениците на „соколите” да подкрепят тима, който фиктивно ще бъде в ролята на гост, но всъщност ще е домакин. Ултрасите ще окупират по-голямата част от секторите на „Коритото” и се заканиха да създадат уникална и неповторима атмосфера. Феновете бяха категорични - ще докажем, че отборът на половин Варна е един и ние стоим зад него.
Днес тимът ще проведе последна тренировка преди двубоя. Веднага след нея играчи, ветерани и ръководство ще се съберат и заедно ще отбележат 92-годишнината на „Спартак”. Добрата новина за наставникът Бойко Каменов е, че ще може да използва нападателя Милен Братоев. През последните дни той не тренира заради контузия, но вчера се включи на пълни обороти и ще бъде на разположение на своя старши треньор. Каменов се очаква да започне мача с класическата схема 4-4-2. На вратата ще застане Ивайло Маринов, а четворката в отбрана ще бъде в състав Мартин Любенов, Венци Маринов, Радослав Жорев и Николай Керацин. Халфовата линия ще се дирижира от опитните Марин Петров, Живко Бояджиев, Бойко Косев и Георги Бомбов. Изнесен напред в нападение ще бъде Румен Александров, а зад него ще му помага Марко Илич.
В същото време стана ясно, че от клуба-домакин все пак сключиха договор с полицията за охрана на срещата и няма да се разчита само на частна фирма. „На съоръжението ще има 21 наши служители и 25 частни охранители”, разкри главен комисар Пламен Парушев. Той потвърди, че имат готовност при инциденти и нарушаване на обществения ред на стадиона да влязат още полицейски сили. Срещата започва утре в 18,00 часа, а главен съдия ще бъде Рангел Енчев.

--- pozvanete.bg



Дербито ще е на кръв
Свирепо историческо дерби играят „Спартак 1918“ и „Соколите“ на стадион „Спартак“ в неделя  от 18 ч. Футболистите ще се хвърлят яко за победа в стремеж за доказване кой от двата отбора да бъде припознат като морален наследник на автентичния „Спартак“. От двата лагера заявиха, че ще посветят евентуалния успех на 92-рия рожден ден на „Спартак“, който е днес.
Очаква се двамата наставници да спазят футболното правило, че когато отборът върви, съставът не се бута. Те ще заложат на 11-те, които взеха победи в предния кръг, като разликата ще е само в схемите. Треньорът на символичните домакини Димитър Трендафилов ще се придържа към 1-4-4-1-1, докато Бойко Каменов се колебае между 1-4-4-2 и 1-4-5-1.

Съставите

„Спартак 1918“: Мирослав Марков – Павел Ангелов, Латин Венков, Дарин Андонов, Михаел Михалев – Генади Луго, Илчо Илчев, Георги Костадинов, Димо Димов – Георги Няголов – Денислав Андреев
“Соколите” (1-4-4-2): Ивайло Маринов – Мартин Любенов, Радослав Жорев, Венцислав Маринов, Николай Керацин – Георги Бмобов, Бойко Косев, Марин Петров, Живко Бояджиев – Марко Илич, Румен Александров (Иван Караджов)

--- narodnodelo.bg



Двубоят е непредвидим
Като непредвидим определиха утрешния мач между „Спартак 1918“ и „Соколите“ бившите футболисти на „синьо-белите“ Георги Иванов-Геша и Диян Дончев. Двамата смятат, че който устои психически и иска повече победата, ще я спечели. „Опитът е на страната на фенския клуб, но играчите в тима на Трендафилов пък са по-добре подготвени и амбицирани да се докажат. Мисля, че няма да допуснат втора загуба у дома във втори мач поред“, заяви Геша.
Дончев пък се надява, че ще се получи футболен празник на терена и по трибуните. „Дано всичко е феърплей, защото футболът е спорт, а не война. Зная, че рано или късно ще има един „Спартак“ и затова ми е странно, че ще гледам такъв мач. Не трябваше да се стига дотук, но сега моето желание е двата клуба да се обединят по-бързо, тъй като във Варна винаги е имало само един „Спартак“, коментира Диян.

--- narodnodelo.bg



Атанасов коментира сблъсъка
Треньорът на „Чавдар“ (Етрополе) и юношеския национален отбор на България до 19 години Атанас Атанасов ще коментира дербито на стадион „Спартак“ утре в студиото на програма „Море“ на РТВЦ - Варна. Както „Народно дело“ писа, телевизията ще излъчи директно историческата среща. Атанасов е генетично свързан с автентичния „Спартак“. Той е юноша на клуба, играл е за представителния тим и два пъти го е водил като старши треньор. Наско ще остане в историята на „соколите“ като най-добрия изпълнител на дузпи. Бившият халф вкара 19 пъти поред от бялата точка и сбърка чак на 20-ия път при 1:3 срещу „Шумен“ през пролетта на 1994-а. Неговият удар бе избит от вратаря, но Иво Димов довкара топката в мрежата.

--- narodnodelo.bg

Няма коментари: