понеделник, октомври 20, 2003

"СПАРТАК" - "ЛИТЕКС" 0:1

0:1 - Трика, 25 мин.
Съдия: Иван Добринов, асистенти: Красимир Керезов и Венцеслав Гаврилов (София), жълти картони: Христов (Сп), Борносузов, Желев (Лит), стадион "Спартак", 600 зрители.

"СПАРТАК" (1-4-4-2): Голубович - Савич (40 - Христов), Ненов, Д. Дончев, Ст. Дончев - Мечечиев, Станчев, Караканов, Ташев - Георгиев (66 - Антунович), Петров (55 - Димов).

"ЛИТЕКС": Ставрев, Загорчич, Кирилов, Желев, Попов (69 - Димитров), Хидиуед (85 - Бачев), Йеленкович, Силва, Борносузов, Трика (64 - Ададо), Д. Русев.

"Спартак" загуби от "Литекс" в дъжд и кал
Гостите печелят за четвърти път поред във Варна


При изключително тежки условия за игра и силен дъжд "Спартак" загуби от "Литекс" с 0:1. Тоава е четвърта поредна победа на гостите на този стадион.
До гола в 25-ата минута на Трика ловчанлии имаха превес, тъй като се пригодиха по-бързо към лошия терен. Два пропуска направи Русев, но все пак се реваншира с голов пас към Трика. Нападателят се измъкна отдясно и подаде успоредно на голлинията на румънеца, за да вкара на празна врата. В 42-рата минута Димитър Георгиев изтърва да изравни. Шустера не успя да отклони в мрежата прецизен пас от аутлинията на Ташев.
С влизането на Иво Димов играта на домакините стана по-смислена и организирана. Техничарят направи 4 отигравания за учебник, след едно от които Караканов за малко да отбележи. Ударът му обаче се отклони от крак на бранител и излезе в корнер. С всяка измината минута локвите и калта не позволяваха на играчите да контролират и подават правилно топката. Преобладаваха силовите единоборства и борбата.


--- СТЕФАН ГРОЗДАНОВ, треньор на "Спартак": "Мачът го разделям на две части. През първата играта водеше "Литекс", а през втората ние имахме превъзходство. Мисля, че положенията бяха поравно и заслужавахме една точка. При подобни условия за игра обаче, който първи вкара гол, има по-реален шанс да запази преднината си. Явно ни е писано срещу силните да играем при лоши условия за игра и тежки терени."

--- ДРАГОЛЮБ СИМОНОВИЧ, треньор на "Литекс": "Съгласен съм с колегата за оценката на мача. С уточнението, че през първото поувреме условията за игра бяха по-добри. След почивката всичко беше въпрос на случайността. Доволен съм от желанието за игра и мотивацията на нашите футболисти. Скоро ще играем далеч по-добре."

--- chernomorie.info.bg


Няма коментари: